Президентшата Радева се появи с панталон и жилетка на VIP събитие с кралски персони

Радеви се държат за ръка на среща с Ирина Бокова и принцеса Шантал

Президентът Румен Радев бе със съпругата си Десислава Радева на тридневно работно посещение във Франция по покана на президента Еманюел Макрон.

Двамата се появиха на VIP-събитие в присъствието на високопоставени личности от френския елит. На срещата бяха дошли Патрик Жерар, директор на Националното училище по администрация на Франция, Лоик Ерве - сенатор на Горна Савоя и председател на групата за приятелство Франция-България във Френския сенат, Марк Йошум - кмет в департамент Горна Савоя, Жан-Мари Оран - генерален директор на Международната организация по лозарство и винарство, Никола Жегу- съветник на президента Макрон, Антоан Херт- председател на групата за приятелство Франция-България във Френския парламент, Н.К.В. принцеса Шантал, барон Франсоа Ксавие дьо Самбюси, Елен Карер д`Анкос - секретар на Френската академия, Катрин Лалюмиер - председател на Дома на Европа в Париж и Ирина Бокова- генерален директор на ЮНЕСКО 2009-2017 г.

Президентшата  отново разби протокола, избирайки сива ежедневна жилетка и спортен черен панталон за VIP-събитието. От снимките, пуснати в официалната страница на президента на България, се вижда, че всички останали дами са подбрали елегантни вечерни тоалети, както подхожда на събитието - малки черни или червени рокли, стилни бижута с перли, обувки с токчета, с приятни за окото прически.

Първата ни дама изобщо не се вписва в общата картина на светското събитие. Нейната визия е по-скоро бе ежедневна и не е подходяща за подобни официални срещи с високопоставени персони. Обкръжението изисква стилно облекло и следване на определени норми, с които българската първа дама не се е съобразила.

Припомняме, че Десислава Радева и Макрон се срещнаха за първи път в резиденция  Евксиноград в края на август т.г. Двете светски дами разгледаха Ботаническата градина в Белия град.