За пУтреотката Маша, сватба и каша

Общество

05-11-2017, 13:04

Автор:

Маша Зайкова

Всичко от Автора

Напоследък в руския език навлезе нова дума- „пУтриоты“, от името на вожда Путин идва, да не си помислите нещо друго, моля ви. Като главна руска пУтреотка , редовите руски патриоти сочат Мария Захарова.И обясняват , че пУтреот е този, който обича и е предан на Путин, наставник и гарант на антинародната олигархична власт.

От близо година в руски сайтове се появиха и сватбените снимки от 2005-а на пУтреотката Захарова, които публикуваме. Взети са от сайта на Иван Ушенин.Снимките са на видния руски фотограф Николай Комиссаров, който работи и живее в Ню Йорк и е бил поканен на сватбата, но само да снима. Може би обиден след години пуска фотосите в глобалната мрежа. А освен тази сватбена поръчка, той има  ексклузивни снимки в в New York Times на Тръмп, Хилъри Клинтън и др. Пропутинските газети МК, Лайф и други направиха интервюта с него, в които той споделя, че Захарова, тогава работеща в ООН в Ню Йорк се разтопила като й казал , че има славянска външност и британски мозък.

След изплуването на скандалните, особено за пУтриотите снимки, Захарова обяснява в акаунта си : Точно преди 11 години в Ню Йорк. Сега тежа по- малко, зная повече , но главното е , че се научих да обичам“ Не уточнява кого и какво се е научила да обича- родината ли, мъжете ли, лукса ли , а може би Ню Йорк или пък Путин. Следва и красноармейското уточнение: „ Мъжът ми е наш отечествен. Дойде, оженихме се и замина“ Точно и ясно. Понеже носи халка, се предполага , че е още омъжена. Знае се, че има 7- годишна дъщеря Марина.

От времената на СССР насам за личния живот на кремълските управници не се говори, но червеноармейката Мария, а така взеха да я наричат в Москва, откак се изхвърли , че Червената армия спасила българските евреи , все пак вдига леко чаршафа на личния си живот и казва, че съпругът й Андрей Макаров е предприемач. След пускането на снимките в нет-а даже и пУтреотите шушукат: Ама толкова не можа ли да се ожени в Москва, не я ли пуснаха за ден-два, или пък не са искали да я пуснат…

На ушенце, и на повече от две водки, руснаците наричат Захарова „ хабалка“, в цивилизован превод това значи надута и цинична жена. Че е цинична, разбрахме наскоро пак…

Други, на по- малко водки, й казват Зайчето. Не, не заради Плейбой сигурно,а заради това че е Заек според китайския зодиак. А Маша е специалист по китайска култура, има и научен труд за Китайската нова година. Да я пита човек, защо се набута да говори за евреите и то българските. Ама като й гледам снимката пред образа на Путин, всичко може да се очаква от Маша.

Има една съвременна руска песничка за Маша, която не умеела да вари каша, а в хладилника си сложила Кристиан Диор и Шанел. И Захарова се оказа , че не може да вари каша. Но пък слага в профила си думите: Ненавиждам, когато тровят хората и винаги се застъпвам за обективност.