За първи път полувладика и владика се срещат не пред Христос, а пред Темида

Нехиротонисаният за Стобийски епископ архимандрит Дионисий съди Ловчанския митрополит Гавриил за клевета

Софийския районен съд утре – 23 август  (сряда) от 16,00 ч в сградата до “Римската стена”  ще даде ход при открити врати на първото заседание по Наказателното дело от частен характер, повдигнато о. Дионисий срещу митр. Гавриил. СРС е разпоредил да се даде ход на тъжбата на Дионисий Мишев срещу Цветан Динев, съобщава Фактор, позовавайки се на свои източници в Темида. Ловешкият владика е подсъдим заради клевета, тиражирана от него в интервю за в-к “Монитор” от 03 юни 2016 г. срещу тогавашния председател на храм-паметника “Св. Александър Невски". 
Според тъжителя изреченото от митрополита, който е член на Св. Синод и роднина на духовник от храма е изиграло роля при изхвърлянето му от редиците на БПЦ. Архимандрит Дионисий смята, че думите на владиката са довели до публичното му опозоряване и представяне като “неудобния духовник”, който пък е гласуван и за епископ.
Пред Фактор тъжителят о. Дионисий е отказал всякакъв коментар за предстоящото дело, като е заявил, че ще говори  пред съда, защото от 23-ти февруари м.г. не е говорил пред Синода, от който е бил “публично екзекутиран в скалъпено противоуставно заседание” от 20-ти май 2016 г., а от тогава духовникът е и с напълно неизяснен статус.

Източник: Фактор