Беновска: Г-н Борисов, "яйцата на граблвите птици", ако отказвате да "люпите" ще отмените ли Закона за амнистия на БСП, щом ще борите корупцията? - bulgaria.utre.bg

Беновска: Г-н Борисов, "яйцата на граблвите птици", ако отказвате да "люпите" ще отмените ли Закона за амнистия на БСП, щом ще борите корупцията?

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
07 август 2017, 13:07 | Мила Иванова
  • Снимка:
    kanal3.bg/кадър

Борисов: За две години предишното правителство сме платили към 6 милиарда и 700 милиона живи пари

Беновска: Г-н Борисов,“яйцата на граблвите птици“, ако отказвате да „люпите“ ще отмените ли Закона за амнистия на БСП , щом ще борите корупцията?
Във вторник, 8 август, Борисов ще дискутира публично как ще спре „да люпи яйцата на грабливите птици“…Поводът е Калиакра, а Борисов и министри са там, цитирам го: “Защото яйцата на грабливите птици, се люпят тука, при нас. Миналата година, се излюпиха АЕЦ „Белене“ – милиард и 200 милиона лева платихме, а милиард и 300 милиона за двете американски централи. А по-предишната, година, когато дойдохме, ни се излюпи КТБ. 3 милиарда и 700 милиона лева. Значи за две години предишното правителство сме платили към 6 милиарда и 700 милиона живи пари и сега да се излюпят още да наливаме. А от едната страна искаме да вдигаме доходите. Аз го разбирам, затова се вдигнахме на пожар веднага да дойдем и да решим как тези яйца да ги хвърлим в морето, да ги изядат рибите по възможност“, заяви Борисов.

Модната тема на Корнелия Нинова в пустия политически август е борбата с корупцията. В петък, в 13 часа, тя яхна „черния кон“ на БСП и  галопира срещу Вас, г-н Борисов – била се договорила с президента Радев, главния прокурор Цацаров, чакала Лозан Панов, шефа на ВКС да се върне от морето /където, може би, си пийва мохито/ и заедно със съдии, НПО-та и други подобни щяла да спаси бедния българин от богатите и властни корумпирани… Решила да го направи, защото, Вие, г-н  Борисов не сте бил искал и можел да спрете корупцията. Добре. Нека. Дано.
Но Корнелия премълча  за  хитро заложената от правителството на Станишев  юридическа „мина“ наречена Закон за амнистията. Да напомня - през 2009-та година, часове преди Вие, Бойко Борисов да станете за пръв път министър-председател, БСП се „хвана за косата“ и се самоспаси от удавяне в тежки съдебни присъди. За да не попаднат в затвора за корупция,социалистите приеха Закон за амнистия, чрез когото освобождават от отговорност всички свои високопоставени   функционери. Този закон прилича на онзи член от устава на БКП /партията, от която произхожда БСП/ ,който забраняваше да бъдат съдени за каквото и да било – от крупни кражби до катастрофи- членове на БКП.
Още на 25.09.2009 г. , дни след като влизате, г-н Борисов, за първи път в МС, Вие изискахте от КС да отмени Закона за амнистия. Не Ви се получи. Г-н Борисов, присещате се отвреме-навреме, че този закон Ви е вързал ръцете да преборите корупцията, но до днес, Преображение Господне, нищо не сте направил ефективно. И резултатите са на лице – новият председател на ВКС Лозан Панов безпроблемно , но сигурно не без „благодарности“ оправдава високопоставени политици, че не са корумпирани и не са присвоявали, бидейки на върха на властта.
Та, г-н Борисов, докато обещавате светло бъдеще на България с Програмата си за управление 2017-2021, докато обединявате Балканите, докато светът Ви поздравява за Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Македония, докато очаквате в Евксиноград френския президент Еманюел Макрон вземете, че се срещнете с председателя на КС проф. Борис Велчев и даже публично обяснете защо този Закон за амнистията трябва да бъде отменен, за да не „люпите яйцата на грабливите птици“. Ако КС не иска или не може да го отмени продължете онова, което ГЕРБ  в 44 НС направи с промените в НПК – косвено отмени някои от членовете на Закона за амнистия. Правете спешни промени и в други закони, за да сте убедителен,че наистина искате и ще успеете да борите корупцията. Иначе Корнелия ще яха лъжевълната, че тя е „Райна Княгинята“-та на борбата с корупцията , докато Вие „лъжете“/цитирам Нинова/, че сте единни  с президента Румен Радев да сложите край на корупцията по високите етажи.
Беновска: Г-н Борисов, “яйцата на граблвите птици“, ако отказвате да „люпите“ ще отмените ли Закона за амнистия на БСП , щом ще борите корупцията?
 
Аз съм Беновска. И питам.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Кръщенето на Принц Луи
Кръщенето на Принц Луи