Зелени няма, има зелен диктат

Не стъпиха на горска пътека, но пък изписаха толкова хартия за кандидатстване по европроекти, че доизсякоха Делиормана

Вацлав Клаус беше казал, че зелените са новите комунисти. Като гледам поведението им - на тези няколко човека, които са си сложили тази лепенка, съм склонна да се съглася с бившия чешки президент. Нещо повече - за мен зелените са бетер комунисти. Бият повече към радикалисти.

"Колко лъжи могат да се скрият зад влажните очи на една дива коза?", попита преди време Владимир Каролев. И с право посочи: "Това, че едно заглавие съдържа думичката "спасете" и под него е закачена снимка на дива козичка, прави ли новината истинна? Йозеф Гьобелс щеше да ви каже "да" - според нето всяко нещо, в което хората бъдат излъгани да повярват, се превръща в истина. Но по-нормалните хора, които не са работили като министри на пропагандата в нацистки режими, биха казали "не".

Не виждам защо хората със земя да не развиват търговска дейност. Има много начини на застрояване, някои от тях са приятни", каза министърът на екологията Нено Димов по повод законопроекта, който предвижда удължаване с 3 г. на срока за застрояване на Черноморието. И допълни, че териториалните устройствени планове са спирачката кое може да се реализира и кое - не. И е логично да е така. Кой по-добре от общинската власт знае интереса на съответното място?

Има си наредби, а за който не ги спазва - и съответните мерки. Това е. Дай сега да разградим държавата или да замръзнем в застой заради една шепа хора.

Години наред Женският пазар стоеше като клоака и кръстовището на Лъвов мост беше блокирано от реновиране, защото пишман еколози бяха решили, че ако се ремонтира, ще се наруши движението на въздушните маси. Сега, след като вече там се копа и реконструкцията е факт, не виждам в района задушаващи се хора. Не съм попаднала на нито един, на когото да не му стига въздухът.

Пак заради същите активисти, като влиза човек в София откъм Перник,

докато стигне до Руски

паметник, му пада

я гума, я зъб,

ако не е бил внимателен по раздрънкания паваж. То там не е и да намалиш, защото някой зад теб може да е на джип и с по-здраво чене и като нищо да те отнесе. Паважа обаче не може да го пипаме! Той ни е най-голямата градска гордост. Освен това се води част от околната среда, щом еколозите не дават да се сменя с асфалт. Със сигурност зелени диктатори има в София, на Витоша, в Банско, на Корал, Иракли и Карадере. Те отиват там, където имат пазар. Няма да се хабят да крещят под прозорците на кмета на Перник например, че вече този град го споменах.

Зелен диктат има, но има ли зелени? Няма ги около пречиствателните станции и депата за събиране на боклуци по морето, няма ги в Копривщица, Котел, Троян и Габрово.

Не сме ги виждали зелените в горите

да спират камиони с трупи и магарета,

мъкнещи незаконна сеч. Скоро не сме виждали даже Андрей Ковачев да прескача оградата на АЕЦ "Козлодуй".

Зелените ги няма. Имаме зелен диктат. Броят делфините (защото за това Европа ще им плати), но не следят каква вода излиза от пречиствателните станции на крайморските ни селища. Какво излиза от канала и се влива в нашите делфини ли е по-важно, или бройката им? Ами тя водата, като е мръсна, много ясно, че ще намаляват. И нещо в кръга на шегата - лятото по морето каналите са пълни основно с изходено съдържимо от червата на германци и други чужденци. Ако няма станция да се пречисти и това

попадне в генома на микробиома

на нашия делфин,

ще натовари изключително системата му - все едно да караш китайче да плющи не ориз, а бял хляб. С дългосрочни последици, касаещи здравето, а оттам - и броя на делфините, е чистотата на водата. Което обаче не е тема на българския зелен гений. Той се занимава с темата за дивото къмпингуване - да го има, или не? Навсякъде по света, за да къмпингуваш или каквото и да било друго да вършиш, принципът е отдавна ясен и универсален. От Ренесанса в Европа всеки живее така, че като прави нещо, да не нарушава правата на другите хора.

Какво по-зелено от това държавата да бъде подкрепена и дори насърчена да смени старите влакове с електрически. Хайде,

като сте толкова правоверни,

станете и поискайте край

на нафтата в БДЖ!

Незнайно защо вместо това говорите за фотоволтаици... Каква по-екологична тема от тази с какво гориво се движат влаковете?

Друга такава - интересувайте се още на колко училища са им сменени дограмата и покривите.

В цял свят еколозите се борят и срещу дълбоководното сондиране за нефт и газ. Тук не им е тема.

И пак повтарям най-очевидното - няма ги по горските пътеки!

Тогава за какви зелени говорим? Тях ги няма.

Има само няколко човека, които периодично се придвижват между 4-5 обекта, за да вдигат шум - кои, вече изброих, а в останалото време може да ги намерите в офисите. Зелените не стъпиха в гората, а се затвориха в канцелариите. Ще ги намерим не по планинските пътеки, а по-скоро в адвокатските кантори, понеже правят съдебни обжалвания на всичко в държавата, и по консултантските бюра за писане на европроекти. Това са двете им дейности - запор на всяка инициатива и процъфтяване на личната, която се изразява в кандидатстване за финанси от ЕС. Искат да броят делфини, лешояди, лалугери и червеногуша гъска.

Ако се изброят тоновете хартия, които те са написали по проекти за пари, като нищо може да се окаже, че Делиормана са го доизсекли...

Това е и обяснението, че като се явяват сами на избори, "Зелените" хващат около 1 процент. Ами те де факто не присъстват. Няма ги.

Прочетохме, че още се борят за общото благо, покрай стенограми, които изтекоха около коалицията "Да, България", с която пробваха да влязат в парламента. Във всичките им записани разговори, подчинени на голямата цел да постигнат стратегически важни за родината неща обаче нямаше и една дума за екология!

Ами, какво да ви кажа? Изводът и сам си е ясен...

Да живее съдебната система!

А Цецка Цачева да провери

и да каже колко дела обжалват! Там им е силата явно.

 

Източник: 24chasa.bg