БСК: Сашо Дончев не е искал да се среща с главния прокурор

Организацията осъди опитите на публични лица да търсят решения извън нормите на закона

Управителният съвет на Българската стопанска камара не е инициирал и не е упълномощавал своя председател за провеждане на среща с главния прокурор, обявиха от организацията в позиция по повод срещата на издателя на в.”Сега” Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, съобщават от bTV.

Дончев оглавява работодателската организация, в ръководството на която е и бившият вицепрезидент Маргарита Попова. През последната седмица се развихри скандал, след като онлайн се появи запис, в който бизнесменът споделя, че е бил обект на заплахи от страна на обвинител №1.

„Ако такава среща е инициирана, тя трябва да се проведе в сградата на БСК или на Главната прокуратура на РБ, и за резултатите от нея да се даде необходимата публичност, съгласно утвърдения ред. Имаме пълното основание да смятаме, че Сашо Дончев не е искал лична среща с главния прокурор, още по-малко в качеството си на председател на УС на БСК”, се посочва още в позицията.

БСК осъждат „всеки опит на публични фигури да търсят решения на отделни проблеми по начин, различен от утвърдените законодателни и обществени норми на открит диалог и публичност”.

От стопанската камара подчертаха, че замесването им „в конт