Партията на Борисов - ГЕРБ е магнит за млади политици

Стефан Церовски: ГЕРБ е единствената партия, която чува мнението на младите

Ново поколение от политици е на път да си проправи място на върха. Повече и повече млади българи имат куража и волята да опитат, един от тях е Стефан Церовски. Хирургът, който е и ортопед, идва от семейство лекари и е едва на 26, но вече е решил да се присъедини към партията ГЕРБ. "Това е единствената партия, която се интересува от мнението на младите", заяви Церовски на отличен немски. Той има намерение да работи основно в сферите с интерес към здравеопазването и младите. "Няма достатъчно работа за младите доктори, в ГЕРБ искат да създадат още", каза Стефан Церовски, пред sofiaglobe.

Въпреки, че Церовски навлезе в политиката съвсем наскоро, той вече е кандидат-депутат в една от листите на ГЕРБ, позиция, която му дава възможност да стане депутат, въпреки сериозната възможност да има извънредни парламентарни избори след няколко месеца, тъй като в момента изглежда невъзможна задачата, да се състави парламент.

Стефан Церовски е убеден, че главата на партията му - Бойко Борисов, винаги се е борел за доброто на българския народ по време на мандата си: "България е най-безопасната държава на Балканите, Борисов винаги е осигурявал добра комуникация с Турция. Това е политиката, която той иска да продължи", заяви младият депутат.

В България, разбира се, има сериозни проблеми, като бедността, корупцията, непотизмът, замърсяването, дискриминацията на малцинствата и разпадащата се инфраструктура. "ГЕРБ е много силна в областта на бедността. Ако погледнем статистиките, ще видим, че броят на българите живеещи под прага на бедността е намалял по време на мандата на ГЕРБ." заяви Стефан Церовски.

Партията на Церовски има един силен лидер. След срива на комунизма, 57-годишният Бойко Борисов започна работа в частния сектор. Той е основател на ПП ГЕРБ, както и бивш кмет на София и главен секретар на Министертвото на вътрешните работи. ДНес, ГЕРБ е една от двете най-силни партии в България, а Борисов е изкарал два мандата, като министър-председател на България. През годините е имало много обвинения по негов адрес, но никое от тези обвинения не беше доказано, като вярно.

Бойко Борисов е много добър в овладяването на кризисни моменти, дори критиците му са съгласни с това. Критиците му смятат, че той е и нарцисист, но това обвинение звучи налудничаво по време на ерата на Тръмп. Поддръжниците му го виждат, като мъж на действието, единственият политик, който е готов да навие ръкави и да направи нещо, единственият, който иска да чуе младите. "Бойко Борисов винаги е слушал идеите и мненията на младите хора" сподели Церовски. "Не само това, но голям процент от кандидат-депутатите на ГЕРБ са млади хора, много от депутатите на ГЕРБ в последния парламент също бяха млади, както и много от членовете на Софийския общински съвет, те също са млади."

Има само един голям въпрос пред всички кандидати на ГЕРБ. Защо въобще има извънредни парламентарни избори? Беше ли наистина нужна, оставката на Борисов през ноември 2016, когато кандидатът му загуби изборите за президент? Стефан Церовски отхвърля тези критики. " Моето мнение е, че това беше морална постъпка. Гласуващите ще решат, дали е била правилна или не. В края на месеца ще разберем дали българите искат правителство, което ще предостави сигурност, ръководено от Борисов." Младият политик със сигурност е фен на Бойко Борисов.

Преди две седмици лидерът на ГЕРБ, заяви, че ще състави правителство само, ако ПП ГЕРБ е най-силната партия. Според анкетите, има голям шанс това да се случи. Трудната част обаче, ще е съставянето на правителство, защото на победителя ще се наложи да влезе в коалиция с поне една партия. И ГЕРБ и БСП споменават Обединените патриоти, като партия, с която биха сключили коалиция, група от националисти с крайно-десни възгледи. Според Стефан Церовски е прекалено рано да се каже, с кои партии може да се състави коалиция. "От перспективата на ГЕРБ, стабилна държава и сплотена нация, са най-важните аспекти."

Церовски възнамерява да работи в областта на здравеопазването. Според него, ГЕРБ вече са подобрили ситуацията в тази сфера и наистина, някой болници в столицата - София изглеждат много по-добре, от колкото преди 15 години. Все още, обаче има недостиг на медицинско оборудване, лекарства и някой болници се разпадат. Много от добрите лекари, отиват да работят в чужбина, където могат да получават заплати 10-пъти по-големи от тези в България, затова и Церовски иска да оправи положението. Младият доктор и кандидат-депутат иска да осигури привлекателна работа за младите български лекари и най-модерните телнохологии в сферата на здравеопазването.