Кобрата протяга ръка към мач за $1,5 млн.

Спорт

11-12-2016, 15:14

Снимка:

Facebook

Автор:

Красимир Стоянов, 168 часа

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кобрата и Самюел Питър влизат в битка за интерконтиненталната титла на WBA

Кобрата надъхва Михаил Христов за Европейското в Италия

Плевенчани окупират заведенията за сблъсъка между Кобрата и Чисора

Кобрата: Обичам ви! (видео)

Кобрата: Мохамед Али - символ на бокса, пример и вдъхновение

Шефът на IBF: Джошуа трябва да се бие с Кобрата

Кобрата излиза срещу коварния Самюел Питър

Кобрата отказа "Нигерийския кошмар" Самюъл Питър!

Кубрат Пулев може да се изправи срещу Джошуа в мач за световната титла

Михаил Таков: Мач с Джошуа идва навреме за Кубрат Пулев

Кубрат Пулев гласува за силен и щастлив народ (видео)

Бойко Борисов с послание към Кобрата и Тервел Пулев

Тервел Пулев с първа победа на професионалния ринг!

Кубрат Пулев: Иска ми се всички заедно да работим за доброто бъдеще на България

Ефектът за българския спорт ще е огромен, престижът за Кобрата - космически

Владимир Кличко беше твърде голяма хапка за Кубрат Пулев. Най-добрият ни боксьор влезе пределно мотивиран в мача с шампиона в свръхтежка категория, но не издържа на натиска и ударите на съперника. Съдията прекрати мача, а специалистите се юрнаха да обясняват, че това е краят на Кобрата.

Идеята беше, че след подобна загуба българският боксьор няма да има силите и времето да се вдигне на крака и да се върне по пътя на победите. Нищо подобно не се случи, а

Кубрат Пулев опроверга страстните си критици. Отново бие наред и отново е актуален претендент за световната титла. През лятото догодина той трябва да се изправи срещу действащия шампион, а залогът е огромен.

Според най-скромните прогнози хонорарът на българина ще бъде не по-малко от 1,5 млн. долара. Нашият боксьор и мениджърите му от "Зауерланд" искат на всяка цена мачът да се играе в България, и то на националния стадион "Васил Левски". Ефектът за българския спорт ще бъде огромен, престижът за Кобрата - космически.

Засега обаче грандиозното събитие е само в сферата на добрите пожелания. Хубавото е, че от екипа на българския боксьор са си извадили необходимите изводи от вече направените грешки. Пътят до онзи злополучен мач с Кличко беше осеян с твърде много емоции

Сега е различно. Мениджърите на Кобрата действат прагматично и му избраха подходящи съперници, така че той да си възвърне самочувствието след загубата от украинския великан. Кубрат мина лесно през двама непретенциозни съперници и след това се изправи пред сериозно изпитание в лицето на Дерек Чисора. Пулев го издържа блестящо и спечели европейската титла в супертежка категория.

"Единствената ми загуба до момента не успя да ме разконцентрира и спечелих тази победа за България. Възползвах се от добрата си защита и дисциплинирана игра. Този път бях пределно мобилизиран. Израснах много под ръководството на треньора ми Ули Вегнер, но съм взел най-важните неща от всичките ми предишни наставници", обяви след края на мача Кубрат Пулев.

Спечелената европейска титла в свръхтежка категория беше само генерална репетиция за поредния опит на Кубрат Пулев да претендира за световната титла във версия WBA (Световна боксова федерация). Преди това обаче Кубрат трябваше да се сдобие с документ, че е официален претендент и той го направи именно с победата си над Самюел Питър.

"Макар да боксираха само 3 рунда, той действително има прогрес при новия треньор Ули Вегнер", категоричен беше боксовата легенда Петър Лесов. Според него Пулев е напълно готов отново да премери сили с топсъперник за световната титла.

Големият ентусиазъм и топформата на Кобрата обаче съвсем не означават входен билет за големия мач. В момента в света на бокса цари малка какофония.

Има всевъзможни пояси и титли, а за обединение в момента е трудно да се говори. Същото е и с претендентите да седнат на трона в свръхтежката категория. Всеки втори боксьор твърди, че той е най-достойният да се бие за най-желания пояс. Въпросът е кой с какъв мениджър се е уредил.


Източник: 168chasa.bg