Оставка на Борисов и после кой?

Орешарски, червените, Доган, Рада Дълбоката, Америка за България, Протестна мрежа? А бежанските орди чукат на вратата...

Оставка на Борисов, реват в хор комунисти-реваншисти и психодесни.

И? Какво правим, като падне Борисов? Връща се БСП в дует с ДПС? Монтират на премиерския стол марионетка тип Орешарски, която завлича страната към поредното дъно? Икономиката е в колапс, замразяват еврофондовете, разтъфтява контрабандата и народът излиза на улицата, като при всяко управление на левицата?

Или пък мандата се поема от Радан Кънев, известен повече като Рада Дълбоката?Слагат за премиер Иво Прокопиев, вицепремиер - Иван Кръстев, суспендират Конституцията, а вместо върховен закон ползват устава на фондация „Америка за България“? Доносниците от „Протестна мрежа“ се самонастаняват в кабинетите на бившата Държавна сигурност и хукват по дирите на „крепителите на статуквото и модела КОЙ“?

Не, мерси!

Оставка на Борисов означава институционална и морална криза. Означава скорострелен управленски разпад, реанимация на всевъзможни и привидно разнопосочни олигархични кръгове, непоправимо разслоение сред обществото.

Бежанските орди това и чакат. Отваряме широко вратата на кошарата и им се примолваме: Ела, вълчо, изяж ме!

Крив, прав, изтъкан от противоречия, чепат, своенравен, понякога подвластен на пагубни въздействия отвън (безобразната издънка с Кристалина Георгиева), в момента Борисов е единственият гарант за стабилност. Безалтернативен, бих казал, колкото и това да звучи застрашително за прословутата ни и все неслучваща се либерална демокрация.

Безалтернативен, защото е авторитет, защото е доказал, че съумява да разваля пасиансите на мафията, процъфтяваща при леви и десни режими. И защото светът го припозна като лидер от европейски мащаб, на когото разчита да налее разум сред размирния регион.

Борисов работи и често греши. Който не работи, той не греши.

Сеирджиите наоколо лентяйстват и се мъчат да капитализират от провалите му. Тук няма идеология и принципи, а драпане за кокала.

Народът няма да се върже на поредната евтина примамка. България потегли във вярната посока след дълго висене на перона на забвението и нищетата. Провалени и отречени от историята политици няма да успеят да я прекатурят от коловоза. 

 

Източник: pik.bg