Ако имаше два грама мозък, Миленко щеше да направи паметник на България

Българските паспорти вливат един милиард евро годишно в Македония

Всеки, който мисли добро на своята земя и своя народ, особено ако земята е без нефт и газ, без диаменти и злато и други подземни богатства, без ключово стратегическо положение като съсед на голяма държава или да се намира на пътя на голям нефтопровод, газопровод или морски пролив за петролни танкери, ако няма атомни централи или голяма популация, с която може да разстрои цялата световна икономика, ако реши да бойкотира определени държави и производства, (ако няма всичко това) тази държава и нейните политици и публични личности имат насъщна потребност да си сътрудничат и да имат добри отношения със своите съседи преди всичко, а след това и със всички държави и народи, които живеят на земното кълбо, или плоча, какъвто е случая с Миленко. Това при условия, че мислят добро на страната си и не са със самоубийствени нагласи или садо-мазохисти или тотално луди психопати...

България не е цвете за мирисане, но без да иска спаси Македония, а с това и ВМРО-ДПМНЕ от цялостен колапс. Българският паспорт за около 100 000 семейства е извор на стабилен и добър приход, говорим за около 10 000 евро годишно. Десетки хиляди шофьори на камиони, берачи на грозде в Италия, строителни работници в Словения, Италия, Белгия и Германия, келнери и таксиметрови шофьори в Англия и Ирландия, сезонни работници в Гърция по плантациите и хотелите, единствено заради българския паспорт вливат около един милиард евро в Македония.

И за това на българите трябва да им направим паметник, защото те ни спасиха от цялостен колапс. А и ДПМНЕ трябва да го инициира поставянето на този паметник, защото сега с тия пари Груйо се хвали 10 години и ги представя като свой успех, а и тия 100 000 души сега вместо да стачкуват пред правителството, работят из целия Европейски съюз. Работят тежко, но и добре изкарват.

Всички тия 100 000 семейства вместо да са на палатки пред сградата на кабинета, сега си ремонтират къщите, купуват си коли, наистина втора употреба, но харчат гориво, плащат пътни такси, регистрации, данъци, глоби за превишена скорост и неправилно паркиране и така нататък. Купуват си мебели, електроника, облекла, храна и така нататък, и така нататък...

Но тук не става дума за това колко Миленко е откачен, това вече е установено и потвърдено. Става дума за това колко откачен и какъв кретен е Груйо и скоро това ще бъде научно и съдебно доказано, и потвърдено на изборите. Защото това не е самостоятелна инициатива на Миленко и неговата тайфа, това е поръчано, организирано и платено, а след това и медийно разширено от Груевски лично.

На него му трябваше такъв спектакъл за отклоняване на вниманието от съдебното обвинение, на Груйо му трябва национализъм и това е старата проверена македонска комбинация - плювай и удряй по българите, по албанците, по гърците, а и по вътрешните предатели!

Очаквайте този период на рушене, не само на български паметници, но и на джамии, на възпоменателни плочи на АОК, нападения с яйца срещу гръцкото консулство, блокиране на граници и така нататък... Груйо ще пробва да се спаси с предизвикване на триста инцидента и золуми. Още веднъж Македония ще претърпи огромна и неоценима щета, която ако все пак опитаме да измерим и анализираме, ще достигне сумата от над 1 милиард евро от директни и индиректни последици, поради охладняването на България и Гърция към Македония заради тия инциденти и поради спрягането на страната в световните медии като третокласна бананова държава. А това ще доведе до загуба на инвестиции и оспорване на интеграционните процеси.

А ако има и междуетнически инциденти, това може да доведе до още една мини или мега война, която веднъж завинаги ще ни заличи като държава.

Но той си е той - Груйо е голямо наказание и щета, той е огромно раково образувание, гигантско цунами, неповторимо недоразумение. Той и неговата банда са най-лошото нещо, което се е случило на тая земя, рамо до рамо си клетите турци, подялбата на Македония и фашистката окупация.

P.S.: Уважаеми българи, извинете за този инцидент. Не спирайте паспортите за македонци и продължете да помагате на Македония. Един ден тя ще ви се отблагодари истински, по начин, който заслужавате. Трябва да останем приятели...

---------

Авторът Саше Ивановски е журналист, основател и собственик на информационната агенция Мактел.мк.

 

Оригинално заглавие: "Ако имаше два грама мозък в тая шизофренична свинска глава, Миленко щеше да изгради паметник на България, а не да руши вече изграден".

Груйо - македонците наричат така премиера Никола Груевски

 

 

Източник: maktel.mk