Момчета, защо си пускате мустаци?

Съюзът на “Капитал” с Цветан Василев е най-тъжната новина за нормалните българи

Ариман, злият демон, се явява на Заратустра и му предлага сделка - откажи се от светия маздейски закон и ще получиш всичките земни блага. Всички знаем какво става после при

сделки тип д-р Фауст.

Сметката идва накрая.

Онзи ден пред очите ни сатаната си купи отбор протестърски души. Сайтът КТБфайлс, който е създаден от вестник “Капитал” и в чийто надзор влизат организации като Центъра за либерални стратегии, “Прозрачност без граници” и дори фондация “Америка за България” участва с финансова помощ, взе интервю с банкера беглец, крадеца на парите на хората, човека който лично е отмъкнал 402 млн. лева и е

пропилял най-малко

4 млрд. лева

на вложителите. Взеха интервю с главния пълномощник на КГБ мафията у нас Цветан Василев. Мустакът, който подкупваше политици и магистрати, който даваше големите лихви на удобни чиновници, громи мафията, която си била взела държава у нас. А той, собствено, от кои е? От облечените в бяло?

Цветан Василев, откакто е в изгнание, непрекъснато намира трибуна, където да пуска своите недомлъвки, непълни истини и други нагли твърдения. Даже си направи някакъв сайт, където пръска своите отровни плюнки.

Но последното интервю е очевидно най-голямата храчка, нейната цел е всички да бъдат омазани. Това не е изненада, съвсем скоро предстои екстрадицията и реалното съдебно дело срещу беглеца, освен ако не го опаковат в някой МиГ и си го приберат в Крим. Така правят всички подсъдими, те мълчат в началото, след това почват да говорят небивалици, за да могат да натопят и други и така да им се размине. Какво обаче правят там мъже с добро име? Защото даването на безкритична трибуна на доказан престъпник, който да говори неистини, е фарисейски начин да се клевети.

Тя не оправдава медията, която допуска някой да говори клевети и всякакви недоказани твърдения. Практиката на българските съдилища е да се приема, че медията също носи отговорност при публикуването на клеветнически твърдения под формата на интервю.

Въпросът обаче е другаде - може ли

да се сключва

договор с дявола

в името на благородни цели. А целта на този кръжок е ясна - да се бори Делян Пеевски. Но допустимо ли е да се съюзяваш с врага му, отявлен разбойник, за да го победиш? Кой знае къде е истината, къде измишльотината и къде умишленото злепоставяне. Има ли по-добра мафия? Кой лош е по-малко лош? По какво медия, която се е представяла за морален стълб, темел на почтената журналистика, се различава от кафявите сайтове, които громят като по команда, без да търсят другата страна?

Съединените щати са страната, водила най-много войни през XX и XXI век. Въпреки че те невинаги са успешни, а понякога даже вредни, САЩ не губят уважението на света, защото това са морализаторски войни. Те нямат за цел завладяване на територии, а защита на морални каузи - борба с диктатори, терористи и т.н. Причината те да не губят легитимност е моралната кауза и разбирането, че не може да победиш злото, ако се съюзиш с някоя негова издънка.

Не може да победиш ГЕРБ, като се сюзяваш с Цветан Василев. Защото цялата протестърска група има легитимност, защото издигна морална кауза. Онзи ден

излезе от моралната

кауза

и влезе в сферата на интересите и мафиотското договаряне. Това е тъжната истина.

И дали е верен слухът, че целта не е Пеевски, а легитимиране на нова партия с парите от КТБ. И с това интервю се преследват три цели - постепенно изпиране на личността на Цветан Василев, очерняне на ГЕРБ и издигане на нова “кауза”, която да замени изчерпания Реформаторски блок?

Не знам дали сте забелязали, но бившите служители на Първо и Второ главно управления носят мустаци. Особено много са сред бившите уентеерци(Управление за научно-техническо разузнаване). Неслучайно и Цветан Василев има. Защо са ви и на вас? За да приличате на хипстъри?  

Източник: 24chasa.bg