Да си голям човек и голям спортист

Тихомир Иванов излезе пред пълен стадион и е на финал, a този, който не го поздрави, си отиде скоропостижно от Рио

За да си голям спортист, трябва да бъдеш и голям човек. Клише, но е вярно. Едно 22-годишно момче от Плевен го доказа. Тихомир Иванов стана първият българин в Рио, осигурил си място на финал.

За Тихомир се чу още в самото начало на Игрите. Талантът в скока на височина си позволи да направи забележка на Григор Димитров, който като същински "звезделинчо" не поздравявал съотборниците си. "Поне да поздравяваше съотборниците си. Нямаше да е лошо, а не да ни подминаваш.", написа Иванов под снимка на Гришо в "Инстаграм". Медиите емнаха скандала, чуха се поздрави за постъпката на Тишо, но имаше и отрицателни коментари. "Кой е тоя?", "Как да те поздрави, като не те познава?", "Анонимник, който си търси внимание" и т.н. и т.н.

Е, сега е повече от сигурно, че Григор ще научи кой е Тихомир.

Иванов продължаваше подготовката си за своето състезание. Намери време, за да отиде в залата и да подкрепя боксьора Даниел Асенов от трибуните, размахвайки гордо българския флаг и подкрепяйки сънародника си. Може би не са чак толкова близки приятели, но каузата им е обща. Да защитят честта на България в Рио. Какво по-хубаво от това да видиш как един български спортист вика мощно за свой сънародник от друг спорт на най-големия форум?

Важен факт, който трябва да се отбележи е, че с успеха си Тихомир Иванов прави голям скок и в историята на българската лека атлетика. Той се превръща във втория ни представител във финал в скока на височина на Олимпийски игри след друг плевенчанин - Георги Дъков. В Барселона 1992 Дъков достига до битката за медалите и завършва 14-ти с резултат 2,24 м.

Тихомир вече спечели. Показа, че е голям спортист и голям човек. Той е победител. Излезе пред пълен стадион и си свърши работата по най-добрия начин. А този, който не го поздрави, си отиде скоропостижно след първия мач...