Ето списъка с реалните номинации от конференциите на БСП

Корнелия Нинова с две лъжи на брифинга от 2 август – за Стефан Данаилов и ген. Румен Радев

Вевести.бг разполага с най-строго охраняваната тайна в БСП в момента – докладът с обобщените резултати от проведените в общински конференции на партията за издигане на кандидатури за президент и вицепрезидент.

Докладът се крие за да може тесен кръг в ръководството около Корнелия Нинова да спекулира и дори да подменя автентичната воля на партията и структурите със задкулисни схеми и едноличната воля на председателката, заяви за електронния вестник източник от „Позитано” 20, на когото имаме пълно доверие. От него получихме и данните с номинациите на местните структури на партията.

„Корнелия Нинова изрече две лъжи на пресконференцията си на 2 август:

Лъжа първа: Стефан Данаилов бил втори след нея по брой на номинации сред партийните кандидати. Истината е, че Ламбо е едва пети сред партийните кандидати и седми в класирането, ако се включат и непартийните”, коментира нашият източник.

Втората лъжа е, че ген. Румен Радев е с най-много номинации сред непартийните кандидати. Истината е, че той е на дъното както сред непартийните номинации, така и сред партийните. С най-много предложения сред непартийните кандидати са Мая Манолова и проф. Андрей Пантев, а на значително разстояние след тях са Жан Виденов, ген. Радев, Татяна Дончева и Маргарита Попова.

Ето фактите:

Номинации от събранията на общинските организации на БСП:

  1. Корнелия Нинова – 207 предложения за президент; 21 за вицепрезидент.
  2. Мая Манолова (непартийна)  – 178 предложения за президент; 56 за вицепрезидент.
  3. Костадин Паскалев – 157 предложения за президент; 56 за вицепрезидент.
  4. Илияна Йотова – 120 предложения за президент; 61 за вицепрезидент.
  5. Янаки Стоилов – 86 предложения за президент; 31 за вицепрезидент.
  6. Проф. Андрей Пантев (непартиен) – 76 предложения за президент; 49 за вицепрезидент.
  7. Стефан Данаилов – 64 предложения за президент; 35 за вицепрезидент.
  8. Румен Гечев – 48 предложения за президент; 23 за вицепрезидент.
  9. Михаил Миков – 39 предложения за президент; 19 за вицепрезидент.
  10. Жан Виденов (непартиен) – 26 предложения за президент; 7 за вицепрезидент.
  11. Елена Поптодорова – 22 предложения за президент; 5 за вицепрезидент.
  12. Ген. Румен Радев (непартиен) – 19 предложения за президент; 10 за вицепрезидент.
  13. Татяна Дончева (непартийна) – 18 предложения за президент; 30 за вицепрезидент.
  14. Бриго Аспарухов – 17 предложения за президент; 23 за вицепрезидент.
  15. Маргарита Попова (непартийна) – 17 предложения за президент; 10 за вицепрезидент.
  16. Георги Гергов – 16 предложения за президент; 5 за вицепрезидент.
  17. Красимир Янков – 11 предложения за президент; 20 за вицепрезидент.
  18. Таско Ерменков – 10 предложения за президент; 7 за вицепрезидент.

Корнелия Нинова пред „Дарик”: Ще се съобразим с мнението на хората

„Ще се съобразяваме с това, което хората кажат и ще вървим напред”, заяви днес лидерката на БСП Корнелия Нинова пред „Дарик”. Тя  допълни, че никой не трябва да подценява членовете в Националния съвет на БСП.

Лидерът на социалистите каза какви са стъпките, по които левицата върви. Като втора стъпка тя посочи номинациите за президентските избори, и че те трябва да бъдат издигнати от структурите на БСП. „Кандидатурите вече са издигнати”, обясни тя и продължи с третата стъпка: „С тези имена, които остават след самоотводите, отиваме на разговори с другите евентуални партньори в ляво”.

Нинова обясни още, че е имало различни позиции и емоции по повод кандидат-президентската двойка. „Редно е сега всички да се успокоят и да пристъпим към работа. В такива случаи трябва да заложим на правила и последователност при изпълнението им и възлагане на вземането на решения от органите на партията, а не на лични пристрастия”, категорична бе тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Коментар на Вевести.бг: Лъжите надхвърлиха очакваното

Скандалът в соцпартията е огромен. Освен посочените лъжи от председателката Корнелия Нинова на официална пресконференция става ясно, че в БСП нищо не се е променило – продължават интригите, котерийните борби и разделението на червени кланове. Тук става дума не само за опашатите лъжи, свързани с външния дълг или санирането на блокове. А за лъжи, с които социалистите си разчистват сметките вътре в собствената партия, и това ги прави още по-безпардонни. И то лъжи, които са насочени срещу членовете на БСП, а не срещу политически противници и конкуренти.

Става безпощадно ясно, че цялата кампания по допитването до редовите социалисти и симпатизанти всъщност са голямата лъжа и димна завеса, зад която висшето ръководство на партията прави каквото си е наумило.

За него няма никакво значение нито огромният брой номинации за Мая Манолова, която след вчерашния скандал се оказа, че трябва да бъде отстранена, нито нищожната подкрепа за ген. Радев, който се оказа, че трябва да бъде силово и по партийному наложен.

Очевидно върви процес по сервиране на БСП на тепсия в ръцете на Георги Първанов – процес стартирал с излизането на АБВ от властта, продължил с договорките зад кадър скрити от пушека на допитвания и номинации, и стигащ до оставката на предварително договорения генерал Радев от ВВС. Процес подпомогнат от „новото“ ръководство с всички стари олигарси и лобисти, чиито бизнеси са тясно преплетени с бизнесите на мистериозно забогателият бивш президент и предприемчивите му деца.

Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено. Просто БСП.

 

Източник: Вевести