Време е да станем дестинация за медицински туризъм

Общество

18-04-2016, 08:06

Снимка:

pixabay.com

Автор:

24 часа

Всичко от Автора

Още по Темата:

Броенето на кукумявки било най-печелившият туризъм

По света отдавна са го измислили

Освен за новото си туристическо лого, идеите за което събират поредните язвителни коментари в социалните мрежи, е време България да помисли и за нещо по-сериозно - като перспективата да стане дестинация за медицински туризъм.

По света отдавна са го измислили. Да оставим настрани меката на разкрасителната хирургия в Латинска Америка, да погледнем съседите - стотици българи са ходили за онколечение в Турция. Подобна модерна апаратура вече има и в София. А единственият в Източна Европа хайфу център е в многопрофилната болница “Св. Марина” в Плевен. Тази технология е наричана хирургия на бъдещето - топи туморите, като запазва здравите клетки. Учените тепърва откриват още и още възможности за лечение на различни заболявания с нея, а световноизвестният проф. Григор Горчев е внедрил метода преди 4 г. Сега в Плевен ще дойдат медици от различни краища на света на конференция по хайфу.

Скоро да дойдат и пациенти от цял свят на медицински туризъм - това е по-умната перспектива от пияните и недотам платежоспособни англичани по морето.

 

Източник: 24chasa