Много неясноти с похитения самолет

Ако няма експлозиви, как би могъл да бъде убеден да промени маршрута?

Отвличането на египетския самолет може да не е подбудено от идеологически мотиви, но в крайна сметка е терористичен акт - така коментира драмата с похитения във вторник еърбъс на Egypt Air Владимир Чуков.

Президентът на Кипър обяви, че случаят не е терористичен. Е, отклоняването и отвличането на самолет си е тероризъм.

Неясно остава защо първоначално, както беше съобщено, терористът е искал самолетът да лети към Турция и когато поради липса на достатъчно гориво кацат в Ларнака, той пратил писмо до бившата си жена, каза Чуков. Има нещо неясно както винаги при всички истории, свързани със сигурността в Египет.

Поведението на египетските власти сега е същото, както когато “Ислямска държава” свали преди 4 месеца руски самолет. Тогава казаха - имало неизправност с мотора, т.е. посочиха причината при руснаците.

Сега казват, че на борда на похитения самолет нямало експлозиви. Защо тогава пилотът се е отклонил? Ако няма експлозиви, как би могъл да бъде убеден да промени маршрута?

Всичко това е белег, че средата за сигурност в Египет е много зле. Но те се опитват да го прикрият, защото удря по туризма им, много сериозно бюджетно перо, повече от 11% от икономиката на Египет, коментира Чуков.