Формациите от управляващото мнозинство оцениха работата на правителството като успешна

Общество

17-03-2016, 09:58

Снимка:

bulgaria24.tv

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Четирите формации от управляващото мнозинство – ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ, поставиха положителна оценка за работата на правителството от началото на неговия мандат. Това се случи по време на заседание на Съвета за развитие към Министерския съвет в сряда. 

Съветът беше председателстван от заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Според участниците в Съвета настоящото управление е осигурило политическа стабилност и възможности за икономически растеж в ситуация на сложна геополитическа обстановка. Те се обединиха около тезата, че през последната една година динамиката на международната ситуация е преподредила приоритетите на управлението, като е извела на преден план опазването на националната сигурност и справянето с миграционния натиск. И четирите формации поставиха положителна оценка на правителството за работата в тази посока и декларираха, че ще продължат да подкрепят водената до този момент политика.

Пред журналисти Румяна Бъчварова коментира, че по време на заседанието са обсъдени вътрешнокоалиционните отношения и начинът, по който в актуален порядък се определят приоритетите пред правителството. Тя заяви, че участниците в заседанието са обсъдили въпроси, свързани с подобряването на координацията между правителството, парламента и парламентарните групи. В тази посока предстои да бъдат уточнени отново приоритетите в законодателната програма на правителството. 

Вицепремиерът обясни, че е удовлетворена от разговора, който е показал, че дори и да има определени противоречия и проблеми при координацията на взимането на решения, коалицията е здрава и функционира стабилно. Тя посочи, че забележките на различните политически формации, които подкрепят правителството, са били чути и взети под внимание.