Заеми, финанси и отговорни политици

Общество

12-02-2015, 17:01

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Чета втори ден смешния плач на бандата без команда, маскирана като парламентарна опозиция. В това число вкарвам и дежурните им апологети по сайтове и социални мрежи. Не че има голяма драма в писанията на платените драскачи. Реално погледнато троловете не казват нищо ново. Взели си дъх от пиянските крясъци в подкрепа на сатрапа Путин, сега ще ни облъчват със заклинания колко точно щели да връщат нашите деца след десетилетия.

Прави сте, другари! Ще си патят децата ни – но само, ако пак допуснат майската авантюра от 2013-та. В такъв случай наистина заплахите ви ще се сбъднат. Не заеми, ами и Международният валутен фонд за надзор над родната хазна пак щеше да е заслужено. И после критикувайте фискалната политика на ГЕРБ. Която е именно такава каквато пише в учебниците. Във времена на криза – затягай коланите, когато има депресия – обратно: помогни на икономиката, защото иначе заради бълха ще изгориш черга.

Все ми е на акъла, че професорите и милионерите в БСП не знаят азбучните истини от букварите по макроикономика. Напротив - доста са запознати. По-добре им е, обаче, да лъжат предумишлено. Така както мамят наивната и склонна да вярва на чудеса прослойка от българския народ вече 120 години.

Докато има агнета, налице ще са и техните касапи. Които в опозиция намятат ямурлука и се сливат с маргиналния си електорат. Усетят ли властта, скачат в лимузините и не им дреме за беззъбите бабички и техните мизерни пенсии. Нали сега е паднало да се налапаме, после ще дойде десницата да ни оправя бакиите.

Вчера вълците в овча кожа реваха за Москва, днес пищят що си признаваме, че не стигат парите – трябва помощ. А утре ще се хвалят, че през 2006-та имало подем в света, в следствие на което хвърлиха на възрастните по някой лев за Коледа. Зад този параван пък подготвиха почвата едни наши момчета да усвоят едни наши милиарди. Тогава не се замислиха какво ще правим като дойде време за сметката след десет години.

Нали вашата банкова сметка е пълна, защо да мислите за изтънелия народен джоб? Не ви пука за работещия българин и имате цялото време на света за организация на скромни (макар и добре заплатени) демонстрации пред „Дондуков 2“.

Крякайте си, на никой не му пука за вас, мили жаби в червеното блато. Чакащи да дойде щъркелът. А той пристига на местните избори през октомври.