Туризъм и рекет

Общество

06-02-2015, 08:40

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Не са ми кой знае колко интересни дебатите между здраво мислещите експерти и платените еколози относно развитието на зимния туризъм. Гледам да пиша по темата само когато преценя, че интересите на и без това очуканата ни икономика са застрашени от набезите на банда фейсбук тарикати, склонни да продадат род и родина за шепа сребърници.

Тази бригада имаше наглостта по време на официална среща с бранша и туристическото ведомство да плямпа, че в България не трябвало да се развива ски туризъм. А какво трябва да развиваме бе, грантаджии? Институт за броене на делфини, начело на който онзи с брадата да печели милиони от поредните източени програми.

Отново изпълзяха слугите на корпоративни мераци, доста противостоящи на държавния интерес в зимните курорти. На зелените пирати не им пука за поминъка на хорицата в регионите. Важно е да угодим на един или друг олигарх в мръсната битка с бизнес конкуренти. Тази троцкистка банда не се свени да удря - където и както свари. По същия начин техните духовни ментори Ленин и Троцки нападнаха богатата руска империя, за да вземат златото и милиардите. Преди близо сто години те успяха.

Абсолютно същият погромаджийски прийом искат да приложат нашите радетели за природата и планините, които са малко като ракиените патриоти – първо плачат за България, а след това за вода. Последните поне са честни – не ощетяват държавата. За разлика от екорекетьорите, на които не знам защо още им се дават думата.

Свободата не е слободия и както доста народ бойкотира една група медии с аргумента, че служат за корпоративни бухалки, така днес същото затъмнение заслужават кликата еколози. Защото те са същото оръжие в ръцете на задкулисието. Нечистите цели и методи са ясни. Впрочем май не им се получават нещата досега. Интересно какъв ще е следващият заек, който ще извадят от необятния цилиндър на мошеничествата и фокусническите номера.