БДЖ и червената митология

Писано било страстите политически през годината да се разгорещят първо по темата БДЖ. Като дългогодишен фен и абонат за услугите на железницата аз лично съм доста доволен от това. Няма как за два дни да намерим абсолютната истина. Съгласен съм с областния управител на Русе, че не може първата линия в българската история да бъде закрита. Но не мисля, че е адекватно решението да бъде взето на ангро, без солиден анализ и разчет.

Това именно разбраха Московски и депутатите от транспортната комисия. Решението да замразят готвеното спиране на десетки влакове от 1-и февруари е единственото правилно в момента. С този акт се пресича възможността лицемерните профсъюзи да трупат точки. Няма как опозицията да продължава смешния си плач и загриженост за бедните. Те социалистите защото много обичат хората с ниски доходи ги увеличават прогресивно веднага щом хванат държавното кормило. Опазил ни Бог, че това се случва (поне у нас) доста рядко.

Мед ми капе от сърцето като гледах полюциите на Мая Манолова в БТВ. То не бяха пръски отрова, ред сълзи, ред сополи. Щяла да вдига Кюстендил на бунт ако паднел от разписанието някой от влаковете за София. Ще ви кажа, че 90-те км. от посочения маршрут се изминават за над 3 часа. Вие преценете дали си заслужава предлаганият продукт и респективно колко клиенти има той.

Кога ли милите левичари ще разберат, че приключихме с комунизма преди четвърт век? Не е възможно 25 години след края на безплатния обед да сънуваме благинките в кавички на онзи строй. Ще излезете ли от тежкия махмурлук, в който ви вкара льольото Сергей и любителят на чашката Михаил?

Абе стойте си така. По-добре за всички нас е да сте в десета глуха. Откъдето може да си лицемерничите колкото си искате.