ДПС – политически изнудвач или изкусен въжеиграч?

Както всеки нормален българин и аз без малко да си изхвърля телевизора, като видях какви ги надроби Местан при първата си поява на парламентарната трибуна. Пак подкара изнудването и извиване на ръце.
Ако патриотите не си бият камшика от Народното събрание щяло да има нови избори, присъствието на скатаджиите в националната политика застрашавало бъдещето и целостта на българската нация едва ли не. Апоклиптична картина, рисувана от депесарите само и само да прикрият най-големия им страх. А той е ескалиращата изолация на Движението, задълбочаваща се от година на година.
Това пък от своя страна очевидно се дължи на проблеми във водача и ръководството – не помня при предишния лидер чак толкова продължително време никой да не е искал да сяда дори на маса с техните депутати. Вярно е, че има много българи, отдавна не са етническа политическа сила. Не подлежат на критика и санкция от Конституционния съд и други представители на Темида.
Но започнаха да се държат като мафия, превърнаха се в тежка корпорация за лично и котерийно облагодетелстване. И сега им е много криво, че въпреки невъзможната ситуация ГЕРБ съумя да направи правителство, в което забележете - присъстват етнически турци. Очевидно Местан изгуби монопола върху раздаването на постове за малцинствата – вече не може и няма как да разтяга тази дъвка. Или може би прави друго – държи се скандално, за да опъва юздите на надигналия глава електорат. Иначе не виждам смисъл от притеснения за участието на ПФ в парламентарното мнозинство (не в изпълнителната власт). Та как управляваше трипартийната коалиция, крепяща проваления премиер Олигарски?
Явно маските в българската политика са започнали да падат. Колкото по-бърз и шоков е този процес, толкова по-зле за депутатите с нечиста съвест. И толкова по-добре за българския гражданин, който само след девет месеца ще трябва да направи поредния си избор.