Внимание: Червен популизъм!

Общество

12-12-2014, 10:32

Снимка:

bnt.bg

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Нахалството на тия социалисти край няма. Не стига, че изядоха най-бруталния шамар в новата си история, след пагубното управление на техния кабинет, ами и продължават да дават акъл относно икономика, бюджети и държавни харчове. Слушам сега вечно вторият Янаки Стоилов да поучава и наставлява от парламентарната трибуна. Слушам и не вярвам на очите си!

Аз съм твърд привърженик на балансираните бюджети с умерен дефицит. Внимателно следях кризата в Гърция и мисля, че не е много далеч пропастта – ако се поддадеш на популизъм и харчене на пари, които нямаш.

Фискалната стабилност и перфектните макроикономически показатели бяха достойнства на Дянковите бюджети, които няма как да отречем. Проблемът при неговите разчети бе друг, но това вече е дълбоко в близкото минало, достатъчно сме анализирали темата.

Преди точно две години държавната хазна бе пълна и спокойна, а финансовата дисциплина излъчваше доверие и сигурност в правителството. Уви, бутафорното гражданско недоволство хвърли страната във водовъртежа на политическата анархия, станала причина за безкрайно ниската величина на преките чуждестранни инвестиции. В следствие на  което БСП трябваше да стяга колана. Те, обаче, направиха точно обратното – лъгаха и мазаха с надежда на евровота избирателят да бъде подмамен от псевдо социалната им политика и обещания за светло бъдеще.

Това (очаквано) не се случи и на власт дойде коалиционният кабинет с премиер Борисов, имащ неблагоразумието да каже бързо истината в очите. А тя е проста – искаме ли държавата да съществува нормално, трябва спешна инжекция от бързо ликвидни средства. Такива суми за съжаление в държавата няма и трябва да се взима заем.

Сега БСП ни плашат – и децата ни ще връщат пари, задавал се апокалипсис. Не, другари, Армагедонът ни се размина само защото не сте на власт. Защото бързо ни дойде акълът да ви изгоним от „Дондуков“ 1, където незаслужено се настанихте след сделката ви с избягалия в Сърбия Цветан Василев.

А каква бе сделката ли? Който „Костинброд“ вади, от „Костинброд“ умира! За жалост не умират червеното нахалство и лицемерие. По-добре така, за да имаме нагледен пример какви политици НЕ трябва да избираме!