Станишев – скрий се!

Много често сме коментирали комунистическата наглост и демагогия, но не мислих че дебелокожието на Станишев ще стигне чак до такива висоти. Чета аз вчера - проваленият политик (понастоящем избягал в Брюксел) се похвалил, че под негово ръководство „Южен поток“ бил тръгнал във възходяща посока, но ГЕРБ все нещо обърквали нещата. Накратко казано: Ако БСП бяха повечко във властта, то вероятно щяха да са се случили всички енергийни далавери (гьолове), с които Русия планираше да ни загроби за столетия напред – „Белене“, газопровода и тръбата до Бургас.
Не чувам в днешните дебати рисковете за българската природа, които крие реализацията на всяко едно от начинанията – гордост на социалистите и русофилите (общо между тях – Пета колона на Москва у нас). Единият вариант предвиждаше изграждане на реактор в една от най-земетръсните зони на Стария континент (разлюляла се пак преди дни). Според другата схема рискувахме замърсяване на Черноморието с необратими последствия. Тоест няколко милиончета за пренос на руската суровина щяха да висят като Дамоклев меч над летния ни туризъм – отрасъл произвеждащ основна част от БВП на Републиката.
А знаете ли, че гърците бяха подготвили почвата за откриване на хиляди квалифицирани работни места ако петролопроводът се бе случил. Техни танкери щяха да поемат доставеното гориво. За нас остава някакъв си мизерен хонорар, струва ли си?
Руските енергийни проекти са крайно неизгодни за държавата, но много примамливи за олигарсите свързани с тайните служби и Москва. Които останаха с пръст в уста. Наистина, защото го няма Станишев.
Прав е бившият лидер на БСП – когато той е на власт България слугува на Путин. Щом го няма на активната политическа сцена започваме да водим (доколкото е възможно предвид членството ни в НАТО и ЕС) самостоятелна политика, с оглед националните интереси и държавната стратегия. Такива има при мандат на десницата. Като дойдат социалистите започва резкият завой на изток, гарниран с облагодетелстване за близките до „Позитано“ червени милионери.
А бедните? Както знаем в ляво толкова ги обичат, че всеки път щом дойдат на власт ги увеличават прогресивно!