Виж Пазарджик, мисли за България!

Бяхме свикнали тези неща да стоят далеч от българските граници, гордеехме се с етническия модел

Новина номер 1 на днешната утрин безспорно е акцията на ДАНС и спецпрокуратурата в ромското гето на Пазарджик. Най-накрая държавата и органите на реда се взеха в ръце след десетките доказателства, че проповедникът Ахмед Муса и неговите брадати събратя проповядват Джихад и война срещу неверниците. А неверниците сме ние.
Макар когато при него да отидоха Карбовски и другите журналисти се представяше за благ духовник, радетел за любовта и разбирателството между различните религии, етноси и раси. Всъщност, точно това е смисълът на вярата – ученията на Христос и Мохамед си приличат неимоверно. Двамата пророци ни учат да обичаме, а не да мразим, да градим, а не да рушим.
Войната и отнемането на животи са единствено в болните мозъци на Ислямска държава и диктаторите проливащи кръв с цел власт и лично облагодетелстване – нищо общо с заявената битка на ценности и принципи. Бяхме свикнали тези неща да стоят далеч от българските граници, гордеехме се с етническия модел и прословутата верска толерантност. Оказа се, че докато спим сладък сън ловки шарлатани са влезли с взлом в ромските гета и смесените планински райони. Предимно там където доходите са ниски, безработицата висока, а хората са неграмотни и необразовани. По тези места цари бедност и разруха, местното население е до толкова отчаяно, че лесно се поддава на внушения и манипулации, от този който има необходимото красноречие и неизчерпаем финансов ресурс. Държавата до такава степен е абдикирала от задълженията си, че допусна в българските градове да се заснемат клипове, от които открито да се призовава за рязане на глави, религиозна омраза и груба нетолерантност към иновереца. Все нещица забранени от Основния ни закон, все пропуски в дейността на службите за сигурност - тези които по закон и Конституция трябва да бранят целостта и неприкосновеността на 111-те хил.кв.км. , да осигурят спокойствието на българските граждани.
Опитвал съм се да изброя точно кои институции и респективно висши чиновници имат ангажимент към битката с радикалния ислям. Няколко пъти пробвах, но все не успях. ДАНС, МВР, прокуратура, депутати, съвети по етнически и религиозни въпроси към Президентството...Никой не си свърши работата, всички са виновни. Няма какво да се оправдават и обясняват. Сега е редно малко да поработят. И да помълчат.
Най-опасното е сега партии и популисти да се заиграят с огъня. Особено пък след скандала от миналата седмица, чул се и в Европа. Там където не отзовават заместник-министри защото не отговарят на местната именна система. Вярвам, че премиерът ще се справи, така както се справи и с подпалената от Атака джамия в центъра на София. Нека те да действат, а другите да мълчат засрамено. Друго не им остава.