Цирк дьо БСП

Общество

24-11-2014, 08:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Преди няколко месеца описах ясно и точно чертите на „Цирк дьо Барек“. По онова време сегашният евродепутат беше подивял от яростния си апетит за власт и ръсеше бисер след бисер. Към днешна дата лидерът на ББЦ изглежда доста помъдрял и улегнал. Говори разумно, без налудничав пламък в очите с умерен и равен тон. Пак загатва, че и неговите депутати са готови да се седнат на масата, но не толкова нахален, колкото през кампанията за евровота.

Съвсем на другия бряг са нахалните комуняги пребити като маче у дирек през изминалата година. Няма и 4 месеца откакто не са на власт, но вече взеха да вият на умряло. Явно стягането на колана, предвид рязко намалената държавна субсидия на столетницата, предизвиква бяс и зверски глад в довчера ситите партийни функционери – в центъра и по места.

С откровен ужас прочетох новината, че червените кхмери поемали ускорен курс към връщането си на власт. Първа стъпка затова било заемането на медийна ниша в националния ефир. Искали, моля ти се, другарите да правят двучасови предавания в големите ни телевизии. Така щели рязко да спечелят отново любовта на позабравилия ги в последните десетилетия българин.

Браво, другари! Как не се бяхте сетили по-рано. Че вие имате и конкретните кандидат(к)и за всеки жанр. Станишев като нищо ще е новият Слави Трифонов, Мая Манолова – Валя Ахчиева, а Кутев – Сашо Диков.

Майтап бе, Уили! Нямате и една стотна от харизмата и уменията на горепосочените. Събранията и пленумите ви са достойни за прожектиране на курс за превенция на проституцията. Като ви гледа човек му се отщява, даже и му се отяжда.

Чета че варненският субект, който предложил тази фантасмагория бил секссимвол за застаряващите журналистки в парламентарните кулоари. Явно оттам му е дошъл куражът за будещата присмех идея (твърди се, че именно той бил авторът). С нетърпение очаквам какво ще щукне на Миков. Сигурно червена кръчма на жълтите павета. Вероятно след по-сериозни размисли може да се сетим за още по-екзотични варианти.

В крайна сметка идват празници – светли, християнски, такива които в БСП не тачат много. Нека са тихички като водата и ниски като тревата, че след няма и година идва поредният изборен побой. Пък после не телевизия, а футболен отбор да правят – все тая.