Първичен патриотизъм и типична простотия

Запънали сте се като магарета на мост, но едва ли по казуса "Орхан"

Дочакахме формацията с под 20 депутати да каже тежката си дума. Валери рече и отсече: "Даваме седмица срок на премиера да смени Исмаилов, после решаваме дали оттегляме подкрепата!"

Браво, драги националисти! Доказахте колко милеете за държавата и народа. Запънали сте се като магарета на мост, но едва ли по казуса "Орхан". Защото той самият е брилянтен професионалист, преподавател и експерт в теорията и практиката в областта на сигурността. И вие знаете много добре това.

Но палите първични страсти в народа, че едва ли не турците пак ни завладели. В същото време румънците си избраха немец за президент. С което, без съмнение, показаха че са минимум две обиколки пред нас в етапа си на развитие и цивилизованост.

Най-важното в подкрепящата Борисов коалиция е изваждането на ДПС от властта. Което бе и достоен аргумент за вота на НФСБ и ВМРО при гласуването на правителството. Делението обаче не е на етнически, а чисто ценностен принцип: дясноцентристка власт срещу обръчите от фирми на Сараите.

Жалко е, че някои внасят етническо напрежение. Още по-тъжно, че основната им цел (и причина за поредното извиване на ръце) са местата във втория ешелон на държавната администрация - областни, заместник-министри и прочие.
Не очаквах от Симеонов и Каракачанов толкова алчност и незрялост в политическите ходове. Изненадаха ме, за съжаление неприятно.