Патриоти и патриотарщина на кило

Защо съдим за качествата на човек по име и фамилия?

Дотегна ми вече от малките партии и коалиции, извиващи ежедневно ръцете на премиера и най-голямата партия. Тъкмо се успокоили нещата, политиците се хванали на работа и ето, че дойде поредното тежко условие на патриотите: „Правителството пада ако Орхан Исмаилов остане на поста зам.-министър на отбраната."
Що за ужас и безумие! Защо съдим за качествата на човек по име и фамилия? Може ли, след като вече осма година сме част от голямото европейско семейство, да се влияем от такива елементарни дъвки, от толкова глупав национал-популизъм. Ще кажете, че и в Европа го имало, че в ЕП влязоха много подобни партии.
Бъркате, уважаеми! Подкрепата за националистите на запад се дължи единствено на плашилата, които размахват – че българи, румънци и бежанци щели да им вземат работните места. Нищо повече!
Да сте чули Фараж, Вилдерс или който се сетите уж краен националист да казва: „Този не може да заема конкретния пост защото е етнически турчин?“
Ще кажете друго: „Не можело зам.-министър на отбраната да е Исмаилов!“ Ами предишният беше Али. Сега е евродепутат. Къде бяха тези ярки патриоти? Защо не блокираха всяка сутрин градинката пред Народния театър по този повод? Не съм гледал предаване по фирмената им телевизия по темата, а съм редовен техен зрител.
Просто се усетиха, че Волен и Бареков ще набират точки, защото неизменно подкрепата за властта носи негативи. Но не се прави така, драги Симеонов и Каракачанов! Избори и партии минават и заминават, сега държавата е застрашена. Факт осъзнат даже и от твърде разнородната коалиция наречена „Реформаторски блок“. В която има личности, чиято омраза един към друг е еквивалентна на чувствата по оста Тел Авив-Ивицата Газа.
Не може да саботирате управлението на държавата, която толкова обичате, само защото ви скимнало да вдигате димки и пушилки. (по думите на Цонев от ДПС сутринта, с когото съм съгласен за първи път в последните десет години)
Дано ви дойде умът и всичко е било буря в чаша вода. В противен случай, кризата с КТБ и протестите от 2013г. ще ни се видят като невинна пиеса на ученически самодеен театър.