Колко малко му трябва на клетия българин

Успех на Крисия и Кубрат! Бог с вас!

Довечера ще имаме повод за гордост. Един голям мъж излиза за битката на живота си срещу представител на боксовите властелини – братята Кличко. Малко известен факт е, че всъщност детската мечта на Кубрат Пулев е била сблъсък с баткото на сегашния му съперник: кметът на Киев - Виталий. Но предполагам ще се задоволи и с Владимир – все пак в него са шампионските пояси към настоящия момент.

Докато Кобрата се боксира в Хамбург Крисия от Разград ще опита да покори Европа и света с ангелския си глас. Колко малко му трябва на нашего брата в студената ноемврийска вечер. Някак забравихме поне за миг лошия стандарт на живот, издънения бюджет, драмите в КТБ. Защото за вечер няма да сме вторачени в собственото си трудно оцеляване. За миг няма и да има нужда от вторачване в богатия и лъскав Запад. Няма да мечтаем за Терминал 1 и Терминал 2. По простата причина, че всички ще искат да са българи. Ще ни завиждат за силата и таланта, за волята и куража. За здравия ген на българина, за неговото умение независимо от обстоятелствата, времето и пространството.

Ние можем да правим изкуство, можем да запленим света с него, можем и да удряме. Имаме сили, но само ако повярваме в тях, ако повярваме в себе си, за да ни повярват и другите.

Тази вечер Европа ще е българска. Дано и Господ е българин. И ни научи да бъдем по-смели и отговорни към бъдещето, към Родината, която ще завещаем на нашите деца.

Това от утре: тази вечер героите са двама. А защо само спортът и песента могат да сплотят разединената ни нация е тема на съвсем друг анализ. 

Успех на Крисия и Кубрат! Бог с вас!