Какво излезе от пустото тефтерче?

Навръх 25 години от демократичните промени социалистите се загрижили за човешките права и свободи

С неприкрит кеф следях съскането на Мая и воплите на Кирчо Добрев от парламентарната трибуна. То не бяха репресии, преследвания, Държавна сигурност и ред други заклинания, насочени към дестабилизация на крехкия политически мир в държавата. Фабриката за компромати на БСП не спи, тя е винаги нащрек за да пуска отрова и зловоние по адрес на политическите противници.
Навръх 25 години от демократичните промени социалистите се загрижили за човешките права и свободи. Сега се възраждали най-мрачните спомени от предишното управление на Борисов. Първо: наследството на онзи кабинет бе нисък бюджетен дефицит и предпоставки за икономически растеж; завареното от новото правителство е разсипана и задлъжняла държава, върнаха години назад от некадърния премиер Орешарски.
Същият не се свенеше да размаха метлата веднага щом пое държавното кормило. Без конкурс и критерий се раздаваха служби за близки до БСП и ДПС партийни велможи. Течеше небивал процес на депрофесионализация и профанизация на администрацията. Успоредно с това политическите противници бяха мачкани и унижавани.
За радост народът каза „Баста“. И поиска цялата истина за срастването на политика-мафия и медии. За модела по който се подкопаваше държавността в годините на Прехода.
Второ: получи циркове и тефтерчета. И опит за изпиране биографията на измамниците в червено. Изнагляли до висша степен, до учудващо дори и за мен дебелокожие.
Но Господ има и той постави БСП точно там където им е мястото – в ъгъла, в политическия миманс, на бунището на историята.