Радикалният ислям нахлува

А входът на Европа се намира точно на югоизточната ни граница

Някак улисани в дебатите около новия кабинет пропуснахме покрай ушите си акцията на група немци срещу стената по границата с Турция. Забравихме, че в Близкия изток все повече се разгаря религиозният конфликт, който заплашва да изпрати нови десетки хиляди бежанци по посока Европейския съюз.

А входът на Европа се намира точно на югоизточната ни граница.
Дали стената е точно съоръжението което ще спре бегълците (а не бежанци защото не всички са такива) е спорно. Но че е необходимо най-накрая ДАНС и компетентните органи да се размърдат е вън от съмнение. Защото именно те проспаха съзнателното пропускане от турските власти на нови и нови нарушители на държавната ни граница.
Изправени сме пред опасността части от големите български градове да заприличат на анклави, в които липсва законност и какъвто и да е установен ред. Бездействието на държавата относно проявите на радикален ислям в Пазарджик създават условия за плъзване на фундаментализма и тероризма в нашата държава. Не знам дали предоволните от попадането си в Народното събрание депутати осъзнават добре, че на карта е поставен етническият модел, с който обичаме да се хвалим, изтъквайки достойнствата на мирния Преход.
Ще стане страшно ако сред хилядите бежанци се оформят ядки на Ислямска държава, които да протегнат своите пипала към ромските квартали. Там мизерията лесно ще превърне от местните обитатели правоверни мюсюлмани, войни на Аллах, живеещи по закона на Шериата.
Безумието в пазарджишката циганска махала ще остане изолиран случай ако държавните мъже проявят разум. В противен случай ни застрашава религиозен конфликт с всичките неприятни за държавата последици. Съществува реална заплаха за суверенитета на 1300 годишната ни Родина. От все сърце желая да бъда опроверган!