Тройната опозиция пак е в коалиция

Когато преди година и половина БългарияУтре не спести истината за тройната коалиция на социалисти, (псевдо)националисти и турци бяхме яростно атакувани от форумните им тролове. Наричаха ни какви ли не – слуги на Бойко, рушители на държавата, проводници на костовизма и останалите извън парламента партии от старата десница. Това не ни уплаши и продължихме да казваме истината, такава каквото е: Волен предаде патриоти и националисти, които три пъти го вкарваха със силен резултат в Народното събрание; а БСП и ДПС се подиграха със своите избиратели, целувайки се с онзи, писал книги за гадните евреи създали социалистическата партия. Същият, в старото си амплоа на краен шовинист, искаше да нападаме Анкара, а на третомартенските си митинги призоваваше скотовете турци, живеещи у нас, да коленичат целувайки свещената българска земя по пет на ден.

Който си мисли, че спекулирам или си фантазирам, нека провери заглавията на пресата от преди има няма осем години. Може и да прехвърли надве-натри пасквилите на Сидеров, маскирани като строго научно и много компетентно четиво. Готов съм да се обзаложа, че едно подобно изследване би открило и други противоречия в публичния образ на Волен, който едно мисли, друго говори, трето и четвърто върши.

След клетвата на заченатия  грях и измама 42-ри парламент всички честни журналисти и общественици призоваха към незабавната му оставка. Защото е прав новият здравен министър Москов – сенките раждат чудовища. А миналото Народно събрание бе толкова мъгливо и сенчесто, че би могъл да му завиди прословутият лондонски климат. Но тогава Волен тръбеше, че протестиращите били платени от Сорос, че парламентарният вот разпределил баницата и мачът вече е свирен. Нещо повече: нае организирани групи футболни хулигани, които целиха с камъни и нанасяха побой на младите българи, опълчили се срещу модела „Кой“ еманация на който са „Атака“ и Волен.

Сега обаче Чуколов иска от трибуната Цачева да приела в кабинета си шепата лумпени, докарани с рейсовете на Сидеровата партия. Че и заповядва на полицаите да не използват сила срещу маргиналите, замерили органите на реда с яйца и други подръчни материали.

Странно защо Миков и Местан, които много бдят за правата и свободите, не се изправиха категорично срещу вакханалията, сътворена от коалиционния им партньор Волен. И то в деня на клетвата на уж дългоочакваното от всички партии редовно правителство на Републиката.

Впрочем това не е странно, има логично обяснение. И то е от ясно по-ясно. БСП, ДПС и „Атака“ са в коалиция от февруари 2013г. Заедно саботираха и направляваха в нужната посока т.нар. „февруарски протестиращи“. Заедно изнесоха всички гадости срещу ГЕРБ в кампанията, те организираха „костинбродския атентат“ дал в ръцете им незаконно цялата власт. Една година после златният пръст на Волен крепеше кабинета „Орешарски“. Нищо, че днес той вади някакви разпечатки, гласувал бил против. Абе, аланкоолу, нали ако цялата ти група беше против турскочервения кабинет БСП нямаше да реализира мандата. Гласовете щяха да са 120 на 120. Но ти даде кворума, с което позволи да си изберат правителство с много по-малко депутати от подкрепата, която вчера получи „Борисов-2“.

Подкрепа не дадоха, обаче, БСП, ДПС и „Атака“. Заедно на власт, заедно и в опозиция. Обединени от омразата си към ГЕРБ, обединени и от турските пари, захранили джобовете им. Но идва „Видовден“, все някога народът ще даде всекиму заслуженото. И тогава ни ток, ни ДКЕВР ще спасят мекерето на социалисти и турци – „Атака“.