Пирамиди, фараони и социалисти

Общество

22-10-2014, 12:52

Снимка:

vacacionesbulgaria.com

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Прав е Кирил Добрев с фронталната си атака срещу окопалите се влъхви на потъващия „Позитаник“. Неговата позиция е не само полезна за левицата, полезна е и за политическия живот в страната, и по-точно за неговата нормализация, от която в настоящия момент има крещяща нужда.

Няма да си кривя душата: 15-те процента, получени от червените на последните избори са мехлем за душата на всеки десен избирател (сред които съм и аз), естествен противник на БСП и нейните действия през последните години. Оставяме настрана историята и гледаме само в последните мандати.

Какво показва внимателният прочит? Социалистите са с основна заслуга за всички мизерии и несгоди, случили се в страната от февруари 2013-та насам. Направиха преврат срещу легитимния кабинет на ГЕРБ, съчиниха аферата „Костинброд“ само и само да сформират анти-ГЕРБ коалиция, еманация на която бе фалиралото правителство на марионетката Орешарски.

Сега го играят много анти-ДПС настроени. Кога сте против Доган и сараите бе, другари? Като ви изритат от кокала ли? И то не друг ви изрита, а избирателят? Май преди евроизборите бяхте много убедени, че с Местан ще вземете гласове, които да бетонират турскочервения ви кабинет. Да, ДПС си изкараха циганския вот, но вие миньорския – не. Просто този път медиите се обърнаха срещу вас. Докато само преди година на гърба на една почти банкрутирала телевизия дойдохте на власт през задната врата, през май 2014г. дойде време за разплата. Вендетата бе под формата на журналистически репортаж, доказващ поредната ви гадна схема с Ковачки. А именно – крепостните му селяни да гласуват за вас, срещу което вие ще му опростите милионите задължения към държавата.

Но не мина номерът и ядохте дърво. След което последва втори шут на парламентарните избори докарал БСП до състояние на будна кома. От което се опитват да я събудят Добрев, Кадиев и подобни.

Дълги години съм мечтал за червеното погребение, но мисля че наистина на България е нужна силна левица. Така както има и силна десница. Колкото по-бързо това се случи, толкова по-добре.