Народе????

Избраното с измама правителство на БСП и ДПС падна след масовите протести в София и големите градове на страната

Започна страстната седмица за българския народ. Може би най-страстната от падането на Живков и компартията до наши дни. След седем дни по това време ще имаме ясна и точна представа каква съдба сме избрали за нас и нашите деца в следващите поне 20 години. Защото после няма да има извинения, няма митинги, няма оставки.

Постигнахме това което искахме. Избраното с измама правителство на БСП и ДПС падна след масовите протести в София и големите градове на страната. Казвате: протестите нямали значение за оставката на фалиралия премиер Орешарски". Не, имаха и то огромна.
Питате: "защо уличното недоволство се усети предимно в столицата, защо протестиращите бяха ситуирани по жълтите павета?" Много просто: в малките населени места се бе разгорял терор и метлата на БСП и ДПС. Хората бяха заплашвани че няма да бъдат пускани в магазините, че няма да има с какво да си купят и един хляб за децата ако случайно решат да недоволстват срещу турскочервената власт.
В последствие същите тези очукани и отрудени люде бяха натоварени като животни по вагоните за да идват на Орлов мост. Там където се целуваха Станишев и Местан. Същите тези, които днес се заклеймяват и храчат един друг.
Всичко това върна България поне 5 години назад - заплатите са замръзнали, безработицата расте, идва поредната зима на нашето недоволство. Страната е раздирана от финансова криза непозната от времената на поредния червен провал преди 18 години - правителството на Жан Виденов.
Крещящо се нуждаем от едно - спешен и стабилен кабинет, с воля и кураж за незабавни реформи, за спасение на държавата. За целта обаче трябва да изтрезнеем в събота, да помислим и да гласуваме за децата си в неделя.
Иначе в понеделник ще е прекалено късно за жалба. Ще е време за опело - опелото на един народ.