Независими ли сме наистина?

Общество

22-09-2014, 12:17

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Днес социалните мрежи кипят от празнични статуси и честитки. Силно се съмнявам че повечето сънародници, с които обитаваме пустите му 111 хил. кв. км. са чак толкова загрижени за род и родина. Преди обед във Фейсбук ръсим празнични заклинания и поздравления, а вечерта след втората ракия вече държавата от майка се е превърнала в мащеха. Вече оплакваме злата съдба, която ни е предопределила живот на Балканския полуостров, а не нейде из благоденстващите страни, ех, само да живеехме там какви славни милиончета щяха да ни падат от небето.

Дето викаше Бай Ганьо - дайте ми Солунската митница пък гледайте каква става оттук насетне. Та и нашата работа сега такава - "България на три морета", но когато дойде време за изпълнение на гражданския ни дълг - било то гласуване или съботно почистване пред блока се скатаваме като Станишев в Брюксел след поредното изборно поражение.

Не, драги сънародници! Не сме независими днес. Щом допуснахме да дадем на тепсия властта в ръцете на турскочервената коалиция и то след незаконен държавен преврат срещу легитимното българско правителство. Позволихме платени провокатори (протестиращи) да извратят самата идея за граждански натиск върху държавниците и институциите. С нашето съдействие шепа антибългари се изплюха върху единствените достижения на крадливия Преход - правото на воля и слово.

Повече от година и половина трябваше на марионетките да признаят че гражданската им активност беше умело дирижирана от вещите кукловоди, а конците, както обикновено, сочеха към ДС и "Позитано" 20. Баста!

Затова покажете на 5-и октомври, че сте независими. Иначе наистина отиваме към "Терминал" 1 или пък "Терминал" 2!