КОЙ саботира дясното управление?

Същият този впрегна целия ресурс на доскорошната си партия, за да прецака Кунева

Безпощадно ясно стана кой стои зад разкола при Реформаторите по-малко от три седмици преди края на предизборната кампания. Нямаше здрав разум сред наричащите сами себе си "автентична десница" според който да е подходящ вотът за началник на дружината в навечерието на първото и (а ако е неуспешно и единствено) по-сериозно изпитание пред дясната (на първо четене) коалиция.
Същият този впрегна целия ресурс на доскорошната си партия,  за да прецака Кунева, грабвайки от ръцете и билета за Брюксел чрез преференциите в полза на най-безличния евродепутат в предишната ни делегация - Светослав Малинов. Същият от години подмолно и задкулисно дълбае неуморно в посока крайната си цел - унищожението на ГЕРБ, след което той щял да се върне на бял кон като спасител на нацията, десницата и...теменужките си в Драгалевци.

Бедни, бедни, Командире! Защо проговори на нацията след клетвите ти, че си сърдит и няма повече да ни озаряваш с гениалните ти размисли и страсти? Уви, медът на властта е по-силен, нали? Само че след меда на властта идва и жилото. Като верен агент на ГРУ, ти най-добре трябва да го знаеш.

И вече ще си го получиш. Няма да мине замисленият с твоите стари дружки от "Позитано" 20 номер. Номер, който врътнахте на десния избирател само преди година. Когато направи всичко по силите си ГЕРБ да няма мнозинство в 42-то Народно събрание, а ти да влезеш с малка група, която да извива ръце. Да де, но имаше и план "Б" - ти да не влезеш, а в управлението да се намърда нелегитимният кабинет на Пламен Орешарски, който от своя страна да се отблагодари с финансова инжекция под формата на сладки договори на зловещата ти лаборатория.

Зловеща защото една година не спира да сипе козни и да забърква отвари (отрови) по адрес на голямата дясна партия, единствената призната в Европа, единствената, която може да бие БСП и ДПС. Факт признат от всички солидни политици на Запад от Калотина, не искащи да чуят за ДСБ и сектата на Костов.

За съжаление, въпреки силния старт, пред Реформаторския блок се очертава ролята на малка група в идното Народно събрание. Като през 2009-та когато обаче под диктата на Костов извиваха ръце и ламтяха за постове - министри, зам.-министри, областни управители и прочие.

След месец няма да имат тази възможност - и съвсем заслужено. Представяте ли си , недай Бог, стабилността на новото правителство да зависи от РБ ?!Та те ще го свалят още на втория месец. Реформаторите, тресящи се от интриги , високомерие и безумни лидерски амбиции не могат да постигнат консенсус по нито един въпрос. Стабилност с рекетьори в правителството не се постига. Българският избирател вече си научи урока.