ББЦ, Game Over!

Ех, къде остана пролетният, леко налудничав плам в очите на Николай Бареков?

Гледах го сутринта при Хекимян хич не беше толкова сигурен че ще подарява таблети и лекарства на социалнослаби, майки и деца. Обеща да открие един милион работни места, ама дори и да влезе тази схема я знаем. Както каза един лидер на партия в 42-то НС: „Имам само 23 депутати, ако имах 123 щях да ви правя пенсията 500 лева, дотогава – Трайчо Костов и со кротце со благо.“

Eвродепутатът май се кротна. Задоволи се да надуе мускули, че според социологията бил четвърта партия, повтори изкараните с десетките милиони на КТБ гласове на вота преди 2 месеца и половина. Съвсем резонно – няма да срещнете политик преди избори, който да признае, че няма да мине бариерата, пък бил той и Йоло Денев.

Правеше впечатление неувереността в погледа и хаотичната, разпокъсана мисъл на „новия политик“. Помним как през април и май маршируваше от студио в студио, как назначаваше и уволняваше журналисти след като "дойде на власт". Как си позволи да атакува ТВ7 – добра или лоша, това бе медията благодарение на която видният консерватор стана мултимилионер, обгради се с два рейндж роувъра гавази и 15 пиарки.

Интервюто приключи с надеждичката на Бареков да влезе в Народното събрание, където да играел ролята на балансьор. Тоест ако ГЕРБ (случайно) нямат пълно мнозинство да допрат до неговите 10-12 депутатчета.

Така ще коментираме и финалните акорди от приключилия политически проект на Бареков и Цветан Василев. Проект на довчерашен изпълнителен на мокри поръчки в журналистиката, готвен за същата роля, но в политиката. Проект без кауза, останал на командно дишане без жизненоважните милиончета от КТБ .

Като епилог на историята „Бареков“ ще посоча категоричния отказ на евродепутата да позволи включването по телефона на довчерашния му партиен другар, зам.-председателя на ББЦ – Ангел Славчев. С което на практика доказа че обвиненията на февруарския протестиращ(с всичките му кусури) са оправдани и Цензурата наистина е партия на олигарсите, онези скараните дето разтресоха държавата. С финалното обявяване на листите, проектът ББЦ ще приключи. От задоволяването на нуждите на многобройните си и безсмислени коалиционни партньори, Бареков не успя да уважи и да предложи добри водаческите места на най-верните си хора. Част  от регионалните му лидери вероятно ще си тръгнат още сега, други просто няма да се напъват по време на кампанията и ще си чакат, ей тъй на , само случайно да не изпуснат кьоравото.

Толкова вече по темата „Бареков“. Game over!