Смешен плач за червения ДКЕВР

През изминалата седмица, макар и с леко закъснениее, служебният кабинет най-накрая се зае с изчистване на червеното наследство в може би най-важния oт нар. „независими регулатори“ на клетата ни Република. Че не е независим органът, призван да следи цените на необходимите за живот консумативи е ясно. Че изкуствено задържаха цените на тока, за да угаждат на социалистическите лъжи също е ясно.

Де факто поставеното от кабинета на БСП и ДПС ръководство на ДКЕВР бе явен съучастник в незаконния преврат срещу ползващото се с високо доверие правителство на ГЕРБ. Не е ясно какво толкова ги бавеше Близнашки. Не е и ясно защо шефовете на регулатора не си тръгнаха в момента, в който менторът им и покротивтел Орешарски хвърли оставка.

Има за какво да им е гузна съвестта, те бяха явните проводници на червената демагогия, започнала от често анализираните тази седмица февруарски протести. Когато от сутрин до вечер „недоволни“ (но солидно заплатени) лидери на протеста от сутрин до вечер (с учудващо масирано присъствие в иначе доста скъпото ефирно време) призоваваха политиците към разправа с ЧЕЗ, ЕВН, Енерго про и т.н.

Само че Борисов каза – не мога да взема лицензите на ЕРП-тата, поскъпването е неизбежно, оправяйте се като лъжете народа. И хвърли оставка. Естествено, БСП не направи нищо да разсекретят и преразгледат договорките с фотоволтаиците, „Мариците“ и ред други гробокопачи на българската енергетика.

Стигна се дотам проваленият министър Стойнев да поведе листата в Старозагорско, там където живеят и работят голяма част от българските миньори, тези които е твърде вероятно да останат без работа от зимата, поради престъпното бездействие на турскочервеното управление.

Месец след падането на кабинета „Орешарски“ виновниците за фалита на НЕК и милиардите дългове са целите в бяло и ръсят опорна точка след опорна точка –какви мили професионалисти били Боян Боев, Еленко Божков и другите червени тикви в регулатора. А къде спаха през изминалата година? Защо лъгаха народа, че не било необходимо поскъпването на тока? Какво направиха за омекотяване на удара върху българския потребител заради прословутата зелена добавка към сметките?

Даже и нахалстват, не искали да подават оставки, свършили си били работата (Божков) Абе аланкоолу, скрий се в някоя дупка, че уволнението е най-малкото,  което заслужавате за престъпната игра по свирката на „Позитано“ повече от година.
Нали не сте забравили кой сключи сладките договори с фотоволтаиците? Нали помните кой, кой пое ангажимент да изкупува скъпо и прескъпо произведеното от американските „Марици“ електричество?

Първият отговор е Сергей Станишев, а вторият – Иван Костов. Двете страни на една и съща монета, на един сребърник, заради който Коев, Славчев и други псевдопротестиращи поругаха идеята за справедлив протест срещу произвола на монополите.

Бойко Борисов и ГЕРБ имат историческия шанс накрая, ама най-накрая да изметат Авгиевите обори в прогнилата енергетика. Ако не им стигне куражът, аз лично излизам на протест. И то безплатен, за разлика от горепосочените продажници.