Февруарските протести – преврат на ДПС (и не само)

Язък че опропастиха благородната идея за недоволство срещу произвола на монополите

Паднаха и последните маски около така наречените „февруарски протестиращи“. И последните шедро афиширани от медиите лица на уличното недоволство разкриха кой точно и как е организирал превратът срещу законното и избрано с висока легитимност правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов.
Колкото и да се оправдава по сутрешните блокове флейтата Коев вече и на децата стана ясно кой, кой организира и финансира псевдо протестите срещу монополите и цените на тока. И този някой сега осребрява индулгенциите и заслугите на такива като горепосочения с водачески места в депутатските листи.
Без значение е уж анонсираното от Златната флейта оттегляне от водаческото място на ДПС в 14 МИР Перник. Имал много ангажименти, не си преценил силите, бил му сгъстен графикът и нямал време да удовлетвори приетата на първо четене покана от Местан. Айде, холан пак за малоумници ли ни взехте? Как намери време един месец да кряка като подивяла гарга по софийските улици, пък сега се оказа много зает? И отказва сладкото място в 43-то Народно събрание за да свири на флейта?
Посвирил е на флейта, но не знам дали в концертна зала. Ами там където се разпределя баницата, чухте ли елейните слова по адрес на нереализирания председател на ДАНС Делян Пеевски? Ами дитирамбите и фанфарите колко велик бил почетният председател на Движението?
Язък че опропастиха благородната идея за недоволство срещу произвола на монополите. Язък че всичко до един се оказаха маскари. От Барековия Славчев през депесарят Коев та до български пролети, Франц, Янаки Ганчев и ред други директно и не толкова дискретно организирани от БСП и мозъчния тръст около Моника протестиращи.
БСП и ДПС наистина са една партия. Те атакуваха държавността и институциите така както не е правено от 9-и септември насам. Комунистически традиции, съчетани с анадолска хитрост и вещото съдействие на един успял 33-годишен бизнесмен. Който сега си прибира пуснатите с определени задачи в публичната сфера диверсанти.
Коев имаше за задача да прави протести, ексфинансовият министър да удари една банка, само ролята на Искров още не е напълно доизяснена (и възнаградена), но за да не стане скандал вероятно ДПС ще анонсират неговото присъствие в листите точно на финалната права. Горчи ли ви, драги февруарски протестиращи?
Както казваше Чобанов в миналата предизборна кампания: „Само БСП може да върне България на хората!“ Ще го допълня така: „Само ДПС може така да преметне хората в България, че сега да се налага по бързата процедура да прибира осветлените си агенти под прикритие.“
Слушам сега фамозните експерти на БСП Ерменков и Куюмджиев пак плямпат нещо за ГЕРБ и цената на тока. Тяхното говорене ще се засили през зимните месеци защото вече няма как марионетките в ДКЕВР да сдържат покачването на енергията с полузаконни методи. Пак социалистите ще призовават на протести и бунтове срещу монополите.
Там няма да бъдат разкритите Коев и Славчев, а техните заместници. Ще им повярвате ли?