Десният прагматизъм срещу Барековия ляв утопизъм

Но изборите минават, младите емигрират, а хладилникът пак е празен

Тази сутрин по „Нова“ фокусникът Бареков започна да вади нови зайчета от вече поизтънялия си ръкав. Лидерът на Цензурата атакува признанието на ГЕРБ и Борисов, че иде време за тежки и сериозни реформи с аргумента, че десницата била сатрап на народа, че имало друг път за излизане от кризата. Този път включвал откриване на нови милион работни места, изливане на незнайно откъде дошли милиони върху главите ни, абе, Златен век под зоркото око на пловдивския дисководещ.
Дори и приказките на един друг политик (ама от по-старите) за неразкрити златни находища, които ще гарантират шоково вдигане на доходите у нас изглеждат далеч по-сериозно от брътвежите на господин евродепутата. С просто око е видимо, че Бареков просто продължава линията, заложена в предизборната програма на социалистите от предните избори. Само дето умножава по четири. Те щяха да откриват 250 хиляди работни места и ядрена централа, а той милион и няколко реактора (вероятно) отгоре.
Право е детето на разведени олигарси да върви по утъпканата пътека. Всички видяхме как цяла Северна България повярва на червените лъжи и подкрепи БСП. Като нищо и ББЦ ще хване някой и друг оскотял от мизерия глас, на когото приказките за рязко забогатяване и справяне с нищетата звучат прекрасно, те галят слуха.
Но изборите минават, младите емигрират, а хладилникът пак е празен. Тогава обаче импровизираният мъжкар (чийто ръце приличаха на гуми от бегач преди да изгълта съответните анаболи) ще си разкарва рейндж роувърите и пиарките по жълтите павета. Обикновените хорица, с които обича да се снима ще са лош спомен от близкото минало. Така както за него са лош спомен и доскорошните благодетели, с лека ръка заменени от довчера крадливия олигарх Ковачки и неговата миньорска партия.
Десният прагматизъм е работа, честност и визия, а левият утопизъм на Бареков и БСП – лъжи, ниски доходи и обезлюдяващи се населени места. Вие, драги читатели (избиратели) сте на ход, изборът е Ваш!