Пъстър парламент – новата опорна точка на БСП

Отчаянието на борда на потъващия „Позитаник“ е стряскащо

Пропагандната машина за черен пиар и предизборни манипулации заработи. Както обикновено нейното местоположение е в централата на БСП, а за проводници на опорните точки са използвани добре познатите червени социолози, издънили се гръмогласно на евроизборите през май.
Дългодишният член на червеното ръководство Юрий Асланов представи поредната манипулация на общественото мнение. По стария обичай от придворните на „Позитано 20“ социолози в навечерието на кампанията бе направен опит за осигуряване на нечестно предимство. За разлика от друг път, когато фабриката за омаскаряване на основния опонент бълва лъжливи компромати, очернящи клипове в скъпия праймтайм на големите телевизии, то днес Моника и компания прибегнаха до значително по-заобиколни варианти за постигане на набелязаната цел.
Чрез псевдо проучването на "Афис" се цели на обществото да бъде внушено, че е твърде вероятно в Народното да влязат няколко политически сили със скромно влияние, които да направят невъзможно сформирането на стабилен десен кабинет. Това от своя страна или връща в играта провалените социалисти чрез възможността за реализиране на голяма коалиция по немския сценарий, или се цели рекламата и впоследствие използването на така наречените малки партии. В изследването си Асланов ги прави едва ли не сигурен участник в следващото управление.
Манипулацията е грандиозна. Дава предимството на ГЕРБ, видимо и за слепите, но с подкрепата за гравитиращите около бариерата се цели обезкуражаването на решилите да подкрепят видимата и стабилна алтернатива. А знаем за кого играе разпиляването на вота – бившите управляващи от турскочервената коалиция.
Опитът да се разпръснат анти-БСП и ДПС гласовете е пародия. Очеизвадно социалистите са готови ако трябва да се целунат с довчера заклеймяваните бивши съпартийци от АБВ само и само да осуетят задаващото се пълно мнозинство на Борисов и неговата партия.
Стряскаща е лекотата, с която уж сериозният Асланов обръща палачинката. Довчера Първанов и партията на Скат (съвместно с ВМРО) нямаха никакъв шанс, сега са сто процента в парламента, утре сигурно ще им раздава и първите места.
Още по-стряскащо е отчаянието, в което са изпаднали на борда на потъващия „Позитаник“. Някога ходовете им бяха премерени и изкусни, трудно разгадаеми за широката аудитория. Към този час и за децата е ясно че каква е стратегията им, пресъздадена от опорните точки на Моника.
На пръв поглед изглежда радващо че в БСП са се примирили със загубата, далеч по-разгромна от Аслановата прогноза. Но на второ четене ме обзема страх на какво са готови тези хора, за да си върнат кокала. Знаем, че за тях властта се взема с кръв и с кръв се дава!