Бедни ми, Радане?!

Не мисля че лидерите на Блока имат кой знае колко поводи за триумф и ведър оптимизъм от постигнатото на евровота

Не спират да ме изумяват странните идеи, извиращи от дълбините на реформаторския мозък. Сега пък гражданският съвет към Блока щял да гласува декларация забраняваща на РБ да подкрепя правителство, с участието на бивши премиери или МВР-шефове.
Както казва народът: видяла жабата, че подковават вола, та надигнала и тя крак. Кога реформаторите влязоха в Народното събрание, кога взеха да казват кой имал морално право да управлява? Вярвам че твърдото ядро (то друго и не остана де) симпатизанти на партиите в РБ са наясно защо се провалиха на последните парламентарни избори. И защо огромна част от гласувалите за някогашното голямо СДС днес припознават ГЕРБ и Борисов за основен локомотив в десния пейзаж.
По едно време Кунева и Радан тръгнаха рамо до рамо в правилната посока. Дадоха индикации, че са наясно какъв е единственият начин да бъде гарантирано дясното управление при наличие на широка парламентарна подкрепа. За целта, обаче, първо РБ трябва да влезе в Народното събрание.
Мисия далеч неизпълнена към този момент. Не мисля че лидерите на Блока имат кой знае колко поводи за триумф и ведър оптимизъм от постигнатото на евровота. То бе сериозна крачка – безспорно, но далеч не достатъчна. Не знам и кой ги излъга, че не достигнали 900 гласа за втори мандат. Не достигнаха малко над 23 хиляди – лесно може да се провери. Бариерата пък бе премината с не повече от 11-12 хил. гласа. Кое тогава дава право на Радан да се държи като управляващ, има ли политическа легитимност да тропа по масата, поставяйки условия граничещи с лична обида към голямата дясна партия – ГЕРБ?
Петата колона на БСП в лицето на Командира Костов прави последни отчаяни опити да саботира бъдещата голяма дясна коалиция. Писали сме многократно за пагубната роля на Мавъра от Драгалевци през годините, но сега вече той показа истинското си лице. Консултант на Орешарски, защитник на КТБ, личен говорител и лобист в полза на избягалия банкер Цветан Василев.
При положение, че ГЕРБ и РБ имат конституционно мнозинство смело можем да кажем, че Прехода приключва, че ще излезе истината за срастването на мафията и държавата през годините. Случка, нетърпима за Костов и неговите господари.
Бедни, бедни, Радане, докога ще слушаш Троянския кон в десницата, докога ще угаждаш на една от най-злокобните фигури в новата ни история, докога ще търпиш Иван Костов?