За Бареков, миньорите и още нещо...

Дълги години разисквахме нуждата от някакви си нови лица в българската политика

Отчаянието на новия политик и стар чалгаводещ придоби комични измерения. Лидерът на „Цензурата“ Бареков се целуна с доскорошните лоши капиталисти от партия ЛИДЕР – онези които държаха населението в Бобов дол в крепостна зависимост, до скоро подкрепяли БСП и Станишев, а от утре като че ли залагащи на друг кон или друго мекере.
По-паметливите ще си припомним, какво се случва на допрелите се до Христо Ковачки и неговата партия при всеки следващ вот. Нововремци изгоряха, в небитието отиде и пловдивското ВМРО. Апогей на драмата и финален акорд се яви партньорството на самоковско-пернишкия олигарх с БСП, което коства на социалистите падането на кабинета „Орешарски“. Нека не се лъжем, при тази ниска активност червените щяха да минат 20 процента ако не беше лакомията им за миньорските гласове, под вещите съвети на бутафорната политоложка Пиргова, чиято дъщеря отиде в европарламента, ама друг път. Явно Ковачки е като Сашо Томов – до каквото се допре трева не никне.
Много добре е, че Бареков преживя катарзис. Ето какво заяви той само преди 3 месеца (няма и толкова) : „Ковачки беше при мен да ми предлага коалиция, но аз го изпъдих. Няма и да му стъпя в заводите, той не плаща заплати и осигуровки, социалната партия БСП разчита на един крадлив олигарх!“
Днес за евродепутатинът ЛИДЕР разкриват работни места, патриоти били, направил трансфера на годината като ги сменил с ВМРО. За него „леберали, консерви, всички са маскари, ама срещу ръжен не се рита.“
Мислите, че Бареков е променил позицията си само по отношение на Ковачки и миньорската му партия? Нека видим какво каза за лидера на ГЕРБ през не толкова далечната 2009-та: „Единственият политик в България за последните 25 години се казва Бойко Борисов. Генералът е единственият способен да бие БСП и ДПС!“
Само четири години след това експремиерът вече бе мутра, наркотрафикант и ред други щуротии. Клевети за които вече се налага да плаща солено след съответните присъди.
Мислите, че евродепутатът е сменил мнението само по адрес на опонентите му във вече ролята на нов политик? Ще кажете че в политиката това може би е нормално, особено в българския му вариант. Да де, но Бареков се завъртя като пумпал само в рамките на няколко месеца и по отношение на Цветан Василев – банкерът признал че е дал сладък хляб на бившия изпълнителен директор на неговата ТВ7.
Първоначално чорбаджията на КТБ бе честен и национално отговорен бизнесмен, след това стана измамник и далавераджия, откраднал 5 милиарда от банката, след което пак е света вода ненапита, натопен от лошия Пеевски, който не искал да си връща кредитите.
Нямат край страстите Барекови що се отнася до актуалното състояние на собствения му джоб. Май изпаднал в невъзможност да издържа огромния антураж от пиарки, секретарки и охранители с черни рейндж роувъри.
Дълги години разисквахме нуждата от някакви си нови лица в българската политика. И от избор на избор се убеждаваме, че новите лица са далеч по-калпави от старите, че те не са нищо повече от уродливо копие в гротескни измерения.
Докато не ни дойде акълът в главата може само да гледаме криво подвизите на съвременния Гочоолу. А дали ще си смеем или посипем главата с пепел след 5-и октомври е лично наш избор.