Когато босът си отиде с шутове, изгарят и придворните му дами

Да видим кой ще е следващият низвергнат след шута на Станишев – Вигенин

Насред горещия август не спират да ни забавляват цирковете в БСП. До скоро стабилната партийна структура е пред разпад след неочакваното изритване от властта, за което червените и олигарсите, стоящи зад тях хвърлиха десетки милиони. Дойде моментът в който по думите на ексдепутата Страхил Ангелов някой трябва да плаща сметката. И този някой май са хората на Станишев в БСП.
Първият от тях вече изгоря. Най-близкият до лидера в последните 20 години Вигенин май си отива от активната политика. След като бе бламиран от листите за европарламента, където той неизменно присъстваше от 2007г. насам, съпартийците на бившия външен министър го изритаха от сигурния мандат като водач на листата в Благоевград. Едва ли един от най-усърдните в наколенките към Станишев е вярвал че така рязко ще му дръпнат килимчето под краката. Но така е в мафиотските организации – когато босът си отиде с шутове, един по един изгарят и придворните му дами.
Да черпят Първанов и АБВ. Могат и без кампания оттук насетне. Ако са заделили средства за предизборна реклама да ги даряват като Борисов за засегнатите от наводненията райони. БСП и потъващият „Позитаник“ ще свършат останалото.
Язък за терористите избивали за кинти от Москва елита на българската интелигенция по софийските улици преди 70 години. Те поне са си свършвали работата за която са им платили. Техните наследници и със солиден финансов гръб от олигарсите не могат да се справят. Защото са социалисти, както пишеше Станишев. И защото са една престъпнна клика, която лека полека си отива.
Да видим кой ще е следващият низвергнат след шута на Станишев – Вигенин. Аз лично залагам на спуснатия във Варна Ангел Оградата, пряк участник в далавера, ощетяваща държавната хазна за над 5 милиона лева. Измама, за която БългарияУтре ще пита от днес до 5-и октомври.