Това ли ви е новото лице бе, другари?

Общество

12-08-2014, 13:31

Автор:

Мариян Тончев

Всичко от Автора

Онемях като гледах сутрешния блок на ТВ7. Социалистите тръгнаха фронтално в атака. Сашо Симов, в ролята на обичайния Матросов, бе застанал на амбразурата рамо до рамо с поредния „нов политик“. Досетихте ли се вече? Става дума за одиозния герой на Прехода – Радослав Каратанчев.

Преминалият през доста партии, една от които бе комичната структура на комичния Жорж Ганчев, реши да обясни какви лоши практики имало през управлението на лошия Борисов. Само че, пропусна своето участие по това време. Ей Богу, другарите пак ни взеха за идиоти без грам памет за лица и събития.

Познатия с прозвището Радо Крана бе едно от лицата на контрапротестите. Всяка вечер около пилоните на НДК той бе редом до Нина Гергова и Мишо Шамара. Казахстанчев дра гърло до пресипване заедно с 20-те секретарки от апарата на „Позитано“ плюс няколко баби в старческа деменция. Само че, Орешарски остана не заради тяхната добре заплатена подкрепа, а поради силното задкулисие назначило министрите в кабинета на БСП и ДПС. В последствие олигарсите се скараха, натискът на недоволното общество стана неудържим и турскочервената коалиция хвърли кърпата.

С две думи това бе беглата хронология на събитията през изминалата година. Но питате се защо Радо Крана намрази толкова ГЕРБ и Борисов? Да не би да е бил ударен през ръцете или е изгонен от кацата с меда? Както много пъти сме казвали тук, крушката си има опашка. Сиреч, за да се събуди сутринта като пръв социалист, защитник на работническата класа, записал цялото си семейство в Партията, то явно има причина.

„Каквото и да ти говорят знай, че става дума за пари“! Тази колкото клиширана, толкова и вярна реплика за нравите в родната кочинка си важи в пълна сила и за драмата на Каратанчев. Не знам защо водещата в сутрешния блок не припомни един доста интересен момент в биографията на новия политик. Може и да е забравила или удобно да премълчава.

Фамозният контрапротестиращ ръководеше държавната фирма „Академика 2000“. В периода 2009-2011 когато на власт не бях аз, а сегашният враг номер 1 на Каратанчев, дружеството натрупа загуба в рамките на стотици хиляди, а обществени поръчки за ремонт на най-апетитните бази на спортното министерство, стопанисвани от Крана, бяха раздавани на близки нему фирми и бизнесмени. Уволнението на Каратанчев бе едно от най-правилните решения на Свилен Нейков. Дори според мен, то закъсня.

Недоумявам толкова ли е къса паметта на нашите колеги от ефира, та дават трибуна на този палячо. Недоволен и изгонен от държавната софра. Нека припомня на БСП, че бивша ... и бивш предател няма. Пък те може и шеф на парламентарната си група да го направят. Ако минат четири процента, разбира се.