Тука е за хора, Р.Овч. в затвора

Спокойствието на знойния и отпускарски понеделник бе нарушено от бомбастичните разкрития на старата кримка Овчаров. Излязъл сякаш от подземното царство, след политическата смърт на стария му опонент Станишев, ексенергийният министър в кабинета на „Тройната коалиция“ взе да раздава оценки и морал. Изводът е лесен - дългият инкасатор е нищо повече от поредният разчитащ на народната къса памет.

Държи се все едно е излязъл целият в бяло след оставката на Станишев и има право да морализаторства от малкия екран. Но докато има агнета, ще има и касапи. Докато импотентни (в творчески план) журналисти канят Овчаров да менторства от малкия екран, все ще сме най-бедни в Евросъюза.

С какъв акъл авторът на големите ни енергийни проекти с Путин (нищо, че при визитата на руския диктатор Овч. бе вече в оставка) ще атакува десницата за далаверите покрай газопроводи и ядрени централи? Как смее да набеждава десницата, че стоели зад подготвения грабеж и заробване на нашите внуци за десетилетия чрез тръбата заобикаляща Киев? Нека припомним, че „Южен поток“ бе част от големия шлем на БСП – дори властелинът на Кремъл дойде в София специално да потупа по рамото васалната от 120 години на Москва партия. За шепа жълтици Р.Овч. и наглата му дружинка бяха готови да жертват суверенитета на страната, да подарят независимостта ни, така както техните бащи от Политбюро искаха да ни правят 16-та република на Съветския съюз.

За бакиите в енергетиката, милиардите дългове, висящи върху шията на НЕК не са отговорни единствено Орешарски и Стойнев. Няма какво да си кривим душата, защото не те подписваха договорите, вкарващи в сметките за ток добавките за „зелена енергия“. Не последното правителство направи милиардери на гърба на държавата и гражданите шепа фотоволтаици, срещу които уж БСП се бори, а после се оказва че видни нейни представители като Курумбашев са забъркани дълбоко в този бизнес.

Истината е една – Румен Овчаров подготви схемата „Белене“, облагодетелствала със стотици милиони (а защо не и милиарди) близки до червената партия олигарси. Той е виновен за непосилните фактури, пред които всяка зима се изправят най-бедните (отново по вина на БСП) пенсионери в Европейския съюз. Бившият министър и неговите съпартийци предадоха (продадоха) българската енергетика на Русия. Същите хора се бяха нагласили да строят „Южен поток“ въпреки ЕС, нали има едни фирми на едни наши хора. Ако цитирам Вальо Топлото: „Нали Р.Овч. пое ангажимент“.

И днес този престъпник да ми обяснява нещата от живота – от студио в студио, от сутрешен блок на сутрешен блок. Айде и тоя у лево, пък после и цялата шайка крадци, грабещи страната над век от криминалното си съществуване!