БСП: Ако не сте с нас – пара йок!

От ден на ден става все по-омерзително да следим скритите до преди няколко месеца информации за начина, по който турскочервената коалиция управляваше държавата. А методът беше простичък – законът на омертата. Крадем си заедно с ДПС, рекетираме подобно на селски мутри от 92-ра всичко що мърда в държавата. Ако си с нас – може, ако не (по майчиния език на доскорошния коалиционен партньор) – пара йок.

Никой не бе изненадан как кабинетът „Олигарски“ разпредели порциите във финансирането за българските общини. Помним, че прословутите 500 милиона бяха едно от оръжията на БСП в пропагандната война преди изминалите парламентарни избори. „Столицата на десницата София не била България, трябвало да се изравнят регионалните дисбаланси!“ В последствие стана безпощадно ясно какво точно са имали предвид.

От няколко години нашите партийни функционери по места са стояли гладни, озверели са и трябва да им спуснем малко мръвка от държавната софра, инак дим да ги няма. Нито хората във Видинско забогатяха, по никакъв начин Северна България не видя работни места и ядрена централа – лъжите заради които нейните граждани подкрепиха масово „Коалиция за България“, давайки и резултат далеч надхвърлящ реалните възможности на левицата простиращи се в рамките на не повече от половин милион гласа.

Освен, че дадоха на селата милиони предназначени за големите областни центрове, БСП и ДПС направиха друго. Отново опитаха да разделят българския народ: на етнически, междуселищен и какъвто друг съумеят принцип. Така бе и при комунизма, когато изкуствено бяха създавани съперничества чрез соломоновското административно деление: Плевен в област Ловеч; Стара Загора в област Хасково и т.н.

Само че не сме 1984г., другари! Няма комунизъм, няма Живков, няма и Оруел. Не може да давате 5 милиона на село Маноле и нула за Бургас. Престъпно деяние, намиращо своя израз в бруталните задръствания, затапващи входа към Южното Черноморие – загубени човешки животи, почернени съдби, един град паднал в плен на жестокия комунистически прийом – делящ общини/граждани на наши и ваши.

Тази сутрин по „Нова“ уволненият (за щастие възстановен) директор на „Пирогов“ подкрепи горепосочените разсъждения. Според доцент Миланов кинти от некадърната Андреева е имало само за приближените и болници. Безогледен лобизъм и безочие на гърба на всички нас – всички сме пациенти.

Срамота, другари! Вие сте позор, оставка и затвор!