Служебна власт и трагикомична опозиция

Едва два дни е на власт служебното правителство и надигнаха глава грачещите гарвани по медиите, щедро финансирани през последната години съгласно опорните точки на Моника и Сергей. Схемата им е проста и претоплена манджа – светкавична атака по социалните мрежи и подчинените им сайтове за омаскаряване един по един на новите управленци. С други думи опитът е по втория начин да видим римейк на случаите със злополучния министър на инвестиционното проектиране и неуспелия председател на ДАНС – Делян Пеевски. С разликата, че тогава гневът на гражданското общество бе оправдан, а съмненията в издигнатите кандидатури – изцяло оправдани, почиващи на адекватни доводи и аргументи.

Внушението е безумно и доказващо, че стратезите на черния пиар от „Позитано“ 20 са изнервени и припряни. За разлика от старателно подготвените СРС-та, бюлетини и други компромати от гнусния им арсенал, то сега виждаме един пасквил целящ да обясни, че министърът на правосъдието не става за поста, защото не си платил членския внос. Ако това бе критерий в тези 111 хил.кв.км. да не е останал никой. Особено след замразяването на милиарди в КТБ. Публична тайна е, че в държавата в момента всеки има да дава нещо на някой. Междуфирмената задлъжнялост е огромна, икономиката е пред окончателно замръзване, в резултат на бедствието наречено „пак БСП на власт“.

На този фон основната драма в страната е дали правосъдният министър е платил членски внос и заверил два отчета на някаква си неправителствена организация? Държавната хазна е продънена, публичните финанси са застрашени, особено и след отказа на социалистите да подкрепят актуализацията на сгрешения бюджет на Орешарски и Чобанов. Но кога комунистите в действителност са мислили за своя народ? Тяхна основна цел винаги е била на гърба му някакси да докопат баницата. След което увеличават в геометрична прогресия бедните и безработни, защото много ги обичат.

Прозира интересна нишка в атаката на Моника и БСП срещу правосъдния министър Христо Иванов. Налице е опит за обръщане на тренда в общественото отношение по оста кадри-назначения-власт. В предишния мандат критиките към ГЕРБ бяха основно заради попадналите случайно в младата партия на власт службогонци – съвсем резонно. Ясна беше и критиката към службите за сигурност. В редиците на тогава управлявалите резонно присъстваха доста бивши служители на МВР.  Когато говорим за назначенията на БСП, обаче, все сме свикнали да иде реч за шуробаджанащина, баткото от пътния фонд дал на брат си обществени поръчки за 120 милиона лева.

В последната година видяхме как семейните фирми на мандатоностеля Станишев са усвоили милиони по европрограмите, разбрахме че пиарката на здравната Андреева е назначена за началник борда на директорите на МБАЛ Бургас. Чухме за министър с фалшива диплома, за областни управители с дебели криминални досиета.

Ще ви припомняме тези случаи другари. Ще ви ги припомняме при всеки следващ ваш опит да наглеете, лицемери такива, позитански!