Вън некадърните комунисти от държавната администрация!

Наглост ли бе да я опишеш?

Тази сутрин бях изумен от челно заглавие във водещ ежедневник. То гласеше че назначените от БСП и ДПС некадърници в министерствата треперили, че щяла да ги удари метлата след изританите официално вече с указ на президента членове на проваления кабинет „Орешарски“. Наглост ли бе да я опишеш? Наглост и безочие във висша степен и форма, доказала че наистина турскочервените управляващи налапаха като за последно държавната баница.
Не знам какво си мислиха костинбродските атентатори направили десетки скандални назначения по високите етажи на администрацията. Че ще управляват докато свят светува, че никой няма да им потърси сметка за десетките сладки постове раздадени на верни другари, чиято единствена заслуга са посещенията рамо до рамо с Шамара на контрамитинга пред НДК. Вярно е че повечето управляващи от 90-та насам все са си позволявали до някаква степен да лансират свои кадри във властта, но чак такова чудо не е било.
Разликата е не само в количеството, но и в качеството. Ако ГЕРБ носеше вина за една „калинка“, то в правителството с мандат на БСП различните видове насекоми бяха двуцифрено, ако не и трицифрено число. Хора с фалшиви дипломи, липса на какъвто и да е стаж в сферата на работа касаеща заемания пост. Тъмни субекти с криминално минало и множество висящи дела. С част от които експремиерът Орешарски се срещаше най-редовно под маската на уж дискусии с гражданското общество.
И о, чудо! Тези граждани някакси се оказваха фенове на премиера, още по-изненадващо сключили тлъсти консултантски договори за десетки хиляди с подопечните на Олигарски ведомства. Пиеса на абсурда, билетите за която плащаме всички ние като данъкоплатци в Република България.
Вярвам че протестиращият премиер Близнашки ще има куража в близките седмици да извади кирливите ризи на червеното управление. И то предимно на втория му ешелон, там където под повърхността се ковяха далаверите и схемите. Коя от коя по скандална – като започнем с факта че бордът на директорите на бургаската болница се оглавява от пиарката на здравната министърка и приключим с областните управители на ДПС съдени за убийства, побоища и брутални грабежи.
Близнашки, започвай да пишеш бялата книга за кабинета „Орешарски“! И махни по-бързо некадърните комунисти от незаконно заеманите длъжности в държавната администрация. От това ще спечелиш ти, ще спечели и държавата.