Кой, кой ще оправя батака след БСП?

Станишев и еничарският му корпус грачеха грозно зловещо сънувайки власт

Една по една излизат мините завещани на следващите управленци от некадърното правителство с мандатоносител БСП. Като гнойни пъпки шумно се пукат всички „постижения“ на социалистите, особено в сферите където претендираха да вършат нещо – енергетика, социална политика, здравеопазване...
През миналия февруари Станишев и еничарският му корпус грачеха грозно зловещо сънувайки власт на гърба на манипулираните протестиращи, огромна част от които излезли на улицата със съвсем справедливи искания – преразглеждане на ограбващите България договори с ЕРП-тата и държавна защита за гражданите срещу произвола на монополите. Лека, полека започна да излиза истината, но изведнъж някой рязко хлопна полуотворената кутия на Пандора. А тъкмо бе започнало да става интересно.
Независими експерти и икономисти обясниха на народа, че една от основните причини за високата цена на тока е добавката в сметките за т.нар. „зелена енергия“. Сиреч едни предприемчиви люде са сключили тлъсти договори за изкупуване от държавата на произведения от тях уж екологичен ток – за много години напред, на много високи цени.
Общо взето белята е свършена – трудно ще е да се тръгне на нож срещу прословутите възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Има си европейски директиви и правила, има си сключени договори, има огромни неустойки, които издънената хазна ще трябва да плаща ако развали споразуменията.
Енергийният министър трябваше да подпука монополистите на първо място, там е огромният проблем. Не че фотоволтаиците не направиха милиони, но кой, кой даде зелена светлина на зелената енергия в този и вид? Премиерът Станишев и икономическият му съветник в МС Драгомир Стойнев. Всичко това в мандата на Тройната коалиция.
И през зимата тоя наглец Стойнев се хвалеше, че ударил ВЕИ-тата? Кого си ударил бе? Нали ти и менторът ти Сергей им дадохте хляба и ножа? Това което правите е незаконно и неморално, лъжете хората, че сте предприели някакви мерки.
Конституционният съд се произнесе – 20% данък върху зелената енергия падна, така както падна и проваленият кабинет на БСП и ДПС. Нека си спомнят затова комунистите, които се канят отсега да вдигат бунтове през февруари. И да горим и да не горим фактури, все тая, отдавна изпуснахме шанса да разчистим Авгиевите обори в енергетиката.
Цената на тока не можеше да се задържи. Популистът Стойнев и БСП заиграха по най-тънката струна в душата на чувствителния български потребител и сгрешиха. Вероятно си правят сметката, че ЕРП-тата ще надуят фактурите едва през януари, тогава вече няма да са на власт. Но пък каква логика да търсиш в червения потъващ кораб, където хич не се знае кой кум, кой сват, кой на булката брат.