Бареков: Без пари за НЗОК!

О чудо! Народният трибун и лидер на евромайките Николай Бареков развъртя брадвата, така както обектът на честите му критики Дянков дори не е и сънувал. В сутрешния си монолог по Нова ТВ евродепутатът категорично отсече, че бюджетът на Здравната каса (а и на държавата) не трябва да се актуализира. Бившият тв водещ стигна далеч в анализа си като отсече че наливането на 230 милиона в нереформираното здравеопазване ще е с нулев ефект довеждайки до по-сериозни последици за системата.

Не знам какви чак драматизми ще се случат в нуждаещото се наистина от лечение здраве при положение, че партиите в парламента го поставят на командно дишане до идване на новия кабинет. Няма какво да се лъжем – ако не бъде дофинансирана Касата от септември болниците хлопват кепенци. Положението е изключително сериозно, налице е крещяща необходимост от спешни мерки. Защо лекарското съсловие мълча през годината когато личната номинация на Станишев се упражняваше на министерския пост е друга тема.

Писали сме по нея, нека на съвестта на Райчинов и компания лежи изгубеното време и батакът, в който подгласничката на Сергей в 25 МИР остави българското здравеопазване. Често се чудя на колегите-коментатори, описващи как Таня Андреева била кандидат на Орешарски. Глупости на търкалета, тя бе представител на прословутата гражданска квота в листите на „Коалиция за България“. Или с други думи преторианската гвардия на евросоциалист номер 1. Неслучайно парашутистът Андреева бе спусната в района на Станишев – ясен знак всъщност кой и какво представлява.

Но стига толкова сме чепкали политическия труп на ексздравния министър. Да обърнем внимание на един бъдещ такъв (не министър). Бареков много обича да се цупи като ромска булка на Тодоровден ако го питат за финанси, КТБ, Василев, Пеевски. Иска да говори за политики, програми и т.н,

Добре бе, Бареков, как вчера с богатите ти приятели през сълзи и хлипания искахте безплатни лекарства и незнайно откъде изляни милиарди в здравната система, а днес си против? С какви очи ще гледаш в кампанията през септември гражданите, на които вчера обещаваше покрито от държавата лечение, а днес с идеите си обричаш болниците на фалит?

Защо преди седмица пляскаше шумно на Чобанов когато той искаше актуализация на бюджета, милиарди за КТБ и пълен достъп до сметките в банката? Сега пък си наобратно.

Политиката, уважаеми Бареков, е игра на доверие, игра на реализираните намерения през властта и държавното управление. Опасявам се, че с тези лъкатушкания отиваш към челен удар с игнорирането, но не от страна на БТВ и Нова, както ти е угодно да твърдиш, а на избирателя – не толкова тъп за колкото го имаш.