Смях! БСП нямали комплекси от властта

Кандидатът за лидер на социалистите Стойнев с бомбастично изказване. Явно звездите му го говорят

По всичко личи, че Драго Стойнев ще е следващият председател на социалистическата партия. И не толкова защото е посочен от сегашния лидер Станишев. Причината за предопределения избор не се крие и в дейността на кандидата като енергиен министър. Там той не свърши почти нищо. Сложи юздите на ДКЕВР да не вдига тока, сега на зима ни очаква шоково увеличение. На принципа кучетата лаят керванът си върви, замете проблемите в държавните фирми, което доведе до фактическия фалит на НЕК.

Няма да бъде запомнен особено добре от бизнеса след като гръмките му приказки, че щял от сутрин до вечер да приема инвеститори в кабинета си потънаха като милиард и половина в „Цанков камък“. Туризмът е пред спад, забатачихме се покрай „Южен поток“, миньорите освен натиск да демонстрират коджа положителен вот за БСП, друго от червеното управление на мегаминистерството не видяха.

Стойнев прилича по едно на своя евентуален предшественик – отсега показва, че е цар на лафовете-гафове. Силната серия на съвсем скоро бившия министър започна покрай полемиката за газовата тръба. Тогава той категорично отсече: „Строим без да ни пука за мнението на ЕС!“ В последствие политическите лидери се чудиха как да оправдават инфантилното поведение на господин енергийния министър.
Който пък сега влиза в друго амплоа. Бори се любовта на червените бабички и техните синове, играещи ролята на верните партийни войници по министерства и агенции. Защото властта се услади на комунягите, няма така лесно да пуснат кокала. И се нуждаят от месия, който поне за месец да съхрани илюзията, че лесните пари няма да се изпарят като оазис в Сахара. Особено след информацията за сключени консултантски договори от дебили, бачкащи на „Позитано“ като интернет тролове с фонд „Земеделие“ за петцифрени суми. Какво консултират тия бе? Как земеделското семейство да пише статуси в социалната мрежа?

Именно към тези партийни търтеи е насочен фундаменталният и ключов лаф на Стойнев – БСП щяла да управлява сама и без комплекси. Досега им било трудно да налагат и залагат своето си, оттук насетне започвали да ни обясняват как стоят нещата. Предстои надълго и нашироко разяснение на социална политика и приоритети, стотици хиляди работни места, ядрени централи и всичко що червената душа сака.

Все едно д-р Менгеле да каже: „Пичове, било кво било, сега започваме с операциите!“ И Стойнев нямал комплекси. Не, Стойнев – имаш. Като личен съветник на премиера Станишев и министър в кабинета „Орешарски“ ти участваше в най-провалените управления, върнали страната години назад в опитите ни да догоним развития Запад. Не ни се представяй за кой знае колко нова фигура, знаем си те. И не си чак толкова млад и невинен, а и това не е атестация за драматични качества и капацитет.

И Жан Виденов стана лидер на БСП преди да навърши Христовата възраст, ама кел файда. Сериалът на кукловодите със Стойнев сме го гледали, давайте следващия епизод!